Nyíregyháza

2021.06.23. 17:30

Így oldják meg a szabadságolást a cégek a megyeszékhelyen

A Lego és a Michelin dolgozói is ki tudják magukat pihenni a nyáron.

TG

A nyíregyházi Lego-üzemben a leállás után a lehető legrövidebb idő után újraindítják a gyártást

Fotó: LEGO

Beköszöntött a nyár és a jó idő, így nem meglepő, hogy sokan szeretnének elmenni pihenni, feltöltődni főként annak fényében, hogy erre a pandémiás időszakban nemigen volt lehetőségük a családoknak.

Arra voltunk kíváncsiak, a nagyobb foglalkoztatóknak okoz-e gondot a nyári szabadságok kiadása, lehet-e valamiféle hatással az előzetes munkatervre.

Eltérő hosszúságú

– A gyárunkban nem okoz fennakadást a koncentrált szabadságigénylés. Nyáron és a karácsonyi időszakban évek óta biztosítunk egy-egy hosszabb leállást a dolgozóinknak. Az idén nyárra is tervezünk egy általános leállást, ami termelési területenként eltérő hosszúságú, ám lehetőséget teremt arra, hogy abban az időszakban mindenki el tudjon menni szabadságra. Jellemzően ilyenkor végezzük el a gyárban a szükséges karbantartási munkákat. Szerencsére igen nagy a kereslet a termékeink iránt, így a lehető legrövidebb idő után újraindítjuk a gyártást.

– Akiket nem, vagy csak néhány nap erejéig érint a leállás, a vezetőjükkel egyeztetve, a szokásos módon vehetik ki a szabadnapokat – mondta lapunk érdeklődésére Tóth Csaba, a nyíregyházi Lego Manufacturing Kft. HR-igazgatója.

Feltöltődés, pihenés

A Michelinnél sem okoz gondot a nyári szabadságolások és a napi munka összehangolása.

– A szabadságok jó lehetőséget adnak a pihenésre, a feltöltődésre, a családdal, barátokkal töltött időre; mindezek elengedhetetlenek a kiegyensúlyozott és teljes élethez. Éppen ezért a Michelin Hungáriánál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden kollégánk kivehesse a neki járó szabadságát. Erre az elmúlt időszakban is lehetőséget tudtunk biztosítani, és az idén sem számítunk nehézségekre. Ebben komoly segítséget jelent, hogy csapataink teljesen önállóak a szabadságok szervezésében.

– A vevői igényeink jelenleg magasak, így ebben az évben is azt tervezzük, hogy nyíregyházi gyárunk egész nyáron teljes kapacitással üzemel – fogalmazott lapunknak dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában