Parkfürdő

2021.06.09. 13:56

Készen állnak a nyitásra

Jó hír a fürdőzés szerelmeseinek: június 12-én, szombaton megnyitja kapuit a nyíregyházi Parkfürdő, sőt, az első két napon a tíz év alatti gyerekek ingyen strandolhatnak. A részletekről szerdán délelőtt dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Fotó: Dodó Ferenc

Kell a kártya

Az Aquarius Élményfürdő, a tanmedence és az 50 méteres medence eddig is a kikapcsolódásra vágyók rendelkezésére állt, a Parkfürdő megnyitásával viszont egy kicsit kivártak. – Figyeltük az időjárást, és azt is, hogy minél magasabb legyen az átoltottság, a hatályos szabályozás szerint ugyanis az épített fürdőkbe kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet bejönni, a 18 év alattiaknak pedig olyan felnőtt kísérővel, aki rendelkezik a kártyával – mondta a vezérigazgató és hozzátette: akinek nincs ilyen okmánya, de szeretne strandolni, a Tófürdő szolgáltatásait veheti igénybe, a természetes vizekre ugyanis más szabályok vonatkoznak.

– Szombaton és vasárnap a gyerekeket animációs programokkal és csillámtetoválással várjuk, a tíz év alattiak ingyen léphetnek be hozzánk. Június 25-étől minden szerdán és pénteken lesz lehetőség éjszakai fürdőzésre, a strandolók pedig ingyenes aquazumba és aquatorna foglalkozáson is részt vehetnek – mondta dr. Podlovics Roland, aki két nyári rendezvényről is beszámolt.

– A korábbi években nagy sikere volt a strandfoci bajnokságnak, amit az idén újra megrendezünk: július 15–18. között mérhetik össze tudásukat a csapatok. Augusztus 6–8. között a Krúdy sétányon ismét lesz Sóstó Serfeszt: a zenés hétvégén helyi előadók lépnek fel, a látogatók pedig a sörkülönlegességek mellett finom ételeket is kóstolhatnak.

A tájékoztatón szó esett a Sóstót érintő beruházás munkálatairól is. A vezérigazgató azt mondta, a lezárásokról irányítótáblák segítségével tájékoztatják majd a közlekedőket, a tumultusok elkerülése érdekében pedig megnyitják a fürdő hátsó parkolóját, de a vendégek a múzeumfalu mellett megnyitott parkolót is használhatják.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában