köztünk élnek

2021.06.12. 10:58

Kitüntetést kaptak a hős kisvárdai tanárok

Az idei pedagógusnapon Kisvárdán egy nyolcadikos fiú megmentőit is díjazták.

VNA

Forrás: MTI

Az egész országot bejárta a hír, amikor testnevelésórán rosszul lett egy diák június elején a Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban. A nyolcadik osztályos fiúnak megállt a szíve, és azoknak a hősies pedagógusoknak köszönheti az életét, akik a helyszínen újraélesztették. A két tanár, Vám Ádám és Borbély Gábor tettét most egy kitüntetéssel jutalmazták Kisvárdán.

– Az Év Életmentő Pedagógusa díjjal a két testnevelő tanár hatalmas lélekjelenlétét és példaértékű cselekedetét szerettük volna megköszönni – mondta el lapunknak dr. Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere. – Köszönettel és hálával tartozunk nekik, hiszen amellett, hogy aktív tagjai a közösségnek és a tantestületnek, egy diák életét is megmentették.

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/holtan-esett-ossze-tesioran-a-14-eves-fiu-ami-utana-tortent-hihetetlen-5112199/

Amikor a tizennégy éves diák elveszítette az eszméletét, a két pedagógus azonnal nekilátott az újraélesztésnek, miközben az intézmény tanárai értesítették a mentőket. A szakemberek még a helyszínen küzdöttek az életéért, de szerencsére sikerrel jártak, végül a fiút stabil állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

– Kisvárda egy igazi iskola­város, hiszen több mint hét­ezer diák tanul az általános és középiskoláinkban, így kiemelt figyelmet fordítunk a pedagógusaink mindennapos áldozatos munkájának elismerésére – tette hozzá a polgármester.

A díjakat több más elismeréssel együtt az önkor­mányzat és a Kisvárdai Tankerületi Központ közös, június 10-én megrendezett pedagógusnapi ünnepségén adták át a település művelődési központjában. Az eseményen több tanár és óvodapedagógus munkáját, illetve diák teljesítményét is jutalmazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában