NYE

2021.06.16. 13:23

Könyvcsomag segíti a pályakezdést

Százötven frissdiplomás pedagógus mindennapjait könnyítik meg a hiánypótló kötetek.

Elkezdődtek a záróvizsgák szerdán a Nyíregyházi Egyetemen: az idén 690-en adnak számot tudásukról az intézményben június 16. és 18. között. A frissen végzett tanító- és tanárszakos hallgatók egy könyvcsomaggal is gazdagodtak, a kötetek a jövőben a mindennapi munkájukat segítik majd.

– A könyvek tantárgyspecifikusak, összeállításuknál kiemelt figyelmet fordítottunk a tantárgyköziségre, a transzverzális ismeretekre. Így például egy ének szakos tanár akár a matematika-kötetben is találhat olyan módszereket és gyakorlatokat, melyeket hasznosíthat a saját tanóráján – mondta el lapunknak Nagyné dr. Schmelczer Erika tanárképzési főigazgató.

– A kötetekben található óraterv-illusztrációk elsősorban a differenciált oktatásban nyújtanak segítséget, a pedagógus ezeket az adott osztályra szabva változtathatja – fűzte hozzá Imre Rubenné dr., az Óvó- és Tanítóképző Intézet igazgatója.

A kötetek hat egyetem és az Oktatási Hivatal munkája nyomán 9,8 milliárd forintos pályázati forrásból készültek el. Nyíregyházán 150 hallgató kapta meg a könyvcsomagot, de általános iskoláknak is juttattak el példányokat.

További részleteket a Kelet-Magyarország holnapi számában olvashat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában