Ügyintézés

2021.06.20. 09:00

Közepes méretű városok – ügyfélbarát hivatalok

KM

Nyíregyháza Megyei Jogú Város is részt vett június 10-én az Európai Közepes Méretű Városok Együttműködési Hálózata online ülésén, melynek fő témája a lakossági ügyfélszolgálatok működése volt.

Gyors ügyintézés

A városhálózatot St. Pölten 26 éve koordinálja, a mostani online ülésen 6 országból 10 város képviselői vettek részt: St. Pölten, Leszno, Jihlava, Hei­denheim, Leoben, Brno, Hodonín, Kazanlak, Nagykanizsa és Nyíregyháza. A találkozón a következő kérdésekre keresték a városhálózat tagvárosai a választ: hogyan fogadják az ügyfeleket a városházán, mit tehet a hivatalnok az ügyfélért, hogyan lehet a hivatali csatornákat lerövidíteni, felgyorsítani, megkönnyíteni, hogyan segít egy tudásplatform, hogyan működik az ügyfélszolgálat a járvány idején.

Az 5 nyelvű szinkrontolmácsolással megtartott ülést Mag. Matthias Stadler, St. Pölten polgármestere nyitotta meg, majd azt követően a témához kapcsolódó előadások hangzottak el: Nyíregyháza 2001-ben csatlakozott a városhálózathoz. A szabolcsi megyeszékhely képviseletében dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző mutatta be a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatainak munkáját, valamint beszélt a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett intézkedésekről is.

St. Pölten ügyfélszolgálatának vezetője, Martin Koutny tájékoztatást adott a januári helyhatósági választások tapasztalatairól, hogyan lehetett biztonságosan megszervezni a választásokat a járvány idején. Heidenheim főpolgármestere, Bernhard Ilg a korszerű digitális ügyfélszolgálat bevezetéséről számolt be. Az első alkalommal szervezett online találkozót továbbiak követik majd, hogy a tagvárosok minél több hasznos tapasztalatot cserélhessenek egymással.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában