Nagyszabású beruházás

2021.06.03. 16:57

Megújul a kisvárdai vár

Korszerű technológiával mutatják majd be az erődítmény egykori lakóinak életét.

Fotó: Pusztai Sándor

Letették az alapkövét annak a nagyszabású, 2,3 milliárd forintos beruházásnak, amelynek köszönhetően megújul a kisvárdai vár.

Az eseményen részt vett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, dr. Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa, dr. Seszták Miklós kormánybiztos, országgyűlési képviselő és Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere. Az esemény moderátora Glázer Tamás, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója volt.

A rendezvényen elhangzott: a meglévő várrom felújítása mellett az egykori vár tömegét kortárs építészeti eszközökkel felidéző új, modern kiállító- és rendezvénytér épül. Az eredeti arculatot idézi majd meg a négy saroktornyos vár, az északi körbástyák és a várudvar északi és keleti falai mentén szintes épületszárnyakat emelnek majd a szakemberek. A meglévő vártoronyban bemutatott történeti enteriőrök mellett az új múzeumi szárnyban a legkorszerűbb technológiákkal megvalósuló kiállítás fogja majd a vár és az egykori tulajdonosok életét bemutatni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában