Fehérgyarmat

2021.06.09. 17:00

Minden tervet kidolgoztak

A városban a pandémia alatt is gőzerővel dolgoztak a különböző fejlesztéseken.

VNA

Dr. Péter Csaba

Fotó: Csáki Alexandra

– Az elmúlt egy év jelentős nehézségeket okozott a városnak, a járvány felborította a mindennapjainkat – mondta el lapunknak dr. Péter Csaba, Fehérgyarmat polgármestere.

– A fehérgyarmati kórházban koronavírussal fertőzött betegeket ápoltak, és sokaknak, akik kórházi ellátásra szorultak ebben az időszakban, egészen Mátészalkáig kellett utazniuk. Köszönettel és hálával tartozunk a fehérgyarmati kórház dolgozóinak, akik a pandémia enyhülésével és az ellátások újraindulása után, kimerültségük ellenére szünet nélkül folytatják hivatásukat a régióban élők egészsége érdekében.

Dr. Péter Csaba arról is beszélt, hogy bár a személyes találkozások és egyeztetések hiánya megnehezítette a város terveinek a megvalósítását, a veszélyhelyzet alatt mégsem álltak le a munkával: rengeteg olyan projektet készítettek elő, melyek európai uniós vagy kormányzati támogatással a jövőben minőségi változást hozhatnak a település életében.

– Az egyik legnagyobb beruházásunk a gyógyfürdő- és wellness-szolgáltatásokat is kínáló fehérgyarmati szálloda terve. Az építési engedélyektől kezdve a feltételes közbeszerzési eljárásig mindennel megvagyunk, már csak a forrásra várunk. Amikor elkészül a 75 szobás, 150 férőhelyes komplexum, jelentős lendületet ad majd a szatmár-beregi térség turizmusának – tette hozzá.

Folyamatos fejlesztések

A polgármester elmondása szerint Fehérgyarmaton nagyon sok fejlesztési elképzelést dolgoztak ki az elmúlt egy évben: többek között megépülhet egy körülbelül 3500 négyzetméteres, önkormányzati tulajdonú ipari csarnok, egy új szennyvíztisztító telep, valamint a Zöld város program keretében a városi zöldfelületeket is bővítik. Két kerékpárút is elkészül: az egyik a Kölcsey Ferenc Általános Iskolától indul, és a városközpontig fog tartani, és elsősorban az iskolába járó gyermekek biztonságos közlekedését szolgálja, a másik pedig a várost teljes hosszában átszelve a Fehérgyarmat–Kisar közötti külterületi kerékpárutat köti össze a Csengersima irányába tartó külterületi bicikliúttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában