Paszab

2021.06.28. 11:38

Paszab a fejlődés útján

A településen a méltán híres népművészeti hagyományok és a korszerű infrastruktúra áll a fókuszban.

– Kettő nagyon rossz állapotú önkormányzati utca maradt már csak a településen – fejti ki Tajthy Péter polgármester. – Ezért Belügyminisztériumi pályázatból szeretnénk a Bessenyei és a Petőfi utcát felújítani. Nagyon bízunk benne, hogy az ott élőknek méltóbb körülményeket fogunk tudni biztosítani.

Reményteli jövő

– A Magyar Falu Programba 25 milliós pályázatot nyújtottunk be a Paszabi Szőttes Népművészeti Tájház teljes körű energetikai felújítására, fűtés korszerűsítéssel, vizesblokk felújítással, külső szigeteléssel, a múzeum és a tanácserem részére eszközbeszerzéssel. A Magyar Falu Programban az urnafalat már bővítettük, széppé varázsoltuk, és most beadtunk egy temetőfejlesztési pályázatot is, mely segítségével dísz kandelábereket helyeznénk ki, és térkőburkolattal látnánk el a temető területét. Eszközbeszerzési pályázaton is indultunk, egy nagy teljesítményű munkagépet szeretnénk vásárolni, mellyel az elhanyagolt külterületeket tudnánk rendbe tenni. Még a kétezres évek elején kialakított játszóteret szeretnénk még korszerűsíteni, modern eszközökkel ellátni.

– Nagyon reméljük, hogy ezek a pályázataink pozitív elbírálásban fognak részesülni, és a tervekből valóság lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában