Gávavencsellő

2021.06.30. 12:46

Pezseg az élet Gávavencsellőn

A település vezetése a gazdasági és a közösségi életre is nagy hangsúlyt fektet.

– A fő célom, hogy a gazdasági alapokat megerősítsük a településen – fejti ki Berecz János polgármester. – Megnyertünk egy 300 milliós pályázatot csapadékvíz elvezető rendszer felújítására, amit ősszel kezdünk el. A bölcsődét már építjük, amit előreláthatólag jövő februárra szeretnénk befejezni. A kastélykert rekonstrukció mellett járdafelújításba is kezdtünk. Reméljük nemsokára megkapjuk a támogató okiratot a Belügyminisztériumtól egy zöldség-gyümölcs feldolgozó üzemre. Ez újabb munkahelyek létrehozását eredményezné, illetve egy egymilliárdos élelmiszeripari cég beruházását is támogatjuk, és helyi cégeknek is segítünk a pályázatok elnyerésében. Minél több kisvállalkozót, üzemet próbálunk segíteni, fejleszteni, hogy legyen több bevétel és minél több munkahely. A helyi cégekkel jó kapcsolatot ápolunk, sikeres az együttműködés.

– A gazdaság fellendítése mellett a kulturális, közösségi programok szervezése is fő szempont. Idén nyáron bekapcsolódunk a Mandala nyár programsorozatba, három színházi előadást is láthatnak majd az érdeklődők. Augusztus 7-én rendezzük meg a II. Tiszai Challenge nyílt vízi úszást, egész napos színes programokkal, gasztronómiai különlegességekkel, neves fellépőkkel, a nap sztárvendége BoneyM-Sheyla Bonnick lesz. Augusztus 21-én a már hagyományosnak számító Krumplifesztiválunkon szintén programkavalkád várható, ahol a Tankcsapda lesz az est sztárfellépője.

Szeptemberben kerül megrendezésre egy országos honvédelmi nap, mely keretein belül különböző bemutatók, előadások és egyéb szórakoztató programok várják az idelátogatókat. Ebben a hónapban lesz egy egészségnap a Mályvavirág Alapítvány szervezésében, a hónap végén pedig az Idősek Világnapja alkalmából várjuk vendégül szépkorú lakosainkat.

Nagyszabású tervek

– Ősszel jönnek ki a turisztikai és falufejlesztési pályázatok, amelyekből strandkorszerűsítést tervezünk. Ez kiváló lehetőséget nyújt Gávavencsellőnek, hogy becsatlakozzunk az újjáéledt víziturizmus életébe, ugyanis minden adottsággal rendelkezik településünk ennek kialakítására.

Emellett továbbra is szem előtt tartjuk Gávavencsellő legimpozánsabb épületének a Dessewffy kastélynak a felújítási elképzeléseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában