Szigorítanak!

2021.06.03. 17:30

Pórul járhat, aki nem figyel!

Környezetvédelmi kategória: júliustól szigorít a NÚSZ Zrt. a külföldi fuvarozóknál.

KM

Árgus szemekkel figyelik a külföldi fuvarozókat

Forrás: archív fotó / feol.hu

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) július 1-től automatikusan a legrosszabb környezetvédelmi kategóriába sorolja azokat a HU-GO rendszerben regisztrált, 3,5 tonna feletti össztömegű, külföldi felségjelzésű tehergépjárműveket, amelyek környezetvédelmi besorolását nem tudják hitelt érdemlően igazolni a fuvarozók.

Kötelező megadni az adatokat

Az érintetteknek egy hónap áll a rendelkezésükre annak érdekében, hogy a HU-GO-profiljukban megadják a kötelezően kitöltendő bővített regisztrációs adatokat, és feltöltsék oda a környezetvédelmi besorolást tartalmazó gépjárműokmányt.

– Amíg a magyar felségjelzésű tehergépjárműveknél társaságunk tudja ellenőrizni a környezetvédelmi besorolást a hazai közhiteles járműnyilvántartásból, a külföldi fel­ségjelzésű tehergépjárműveknél erre jelenleg nincs mód. Azonban a „szennyező fizet” elv betartása nemcsak a magyar, hanem a külföldi fuvarozókra is vonatkozik, ezért tettük kötelezővé a bővített regisztrációs adatok megadását, valamint a környezetvédelmi besorolást tartalmazó gépjárműokmány feltöltését a HU-GO-profilban – közölte Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában