kölyökvár

2021.06.16. 07:23

Régi kedves emlékeket várnak a Kölyökvárról

Fotókat, meghívókat, plakátokat és szép emlékeket gyűjtenek, július elsejéig lehet beküldeni.

KM

Fotó: Csáki Alexandra

Szinte nincs olyan nyíregyházi vagy megyebeli család, amelynek ne fűződne valamilyen kedves emléke a Dózsa György utca 25. szám alatti épülethez. Az 1930-ban átadott intézmény volt iparosszékház, a Magyar–Szovjet Társaság központja, honvédségi épület, úttörőház, jelenleg pedig itt található a Kölyökvár.

E-mailben vagy személyesen

A fenntartó Váci Mihály Kulturális Központ munkatársai nemrégiben emlékgyűjtésbe kezdtek. Azt kérik, hogy akinek van a birtokában bármilyen fotó, rendezvényi meghívó, plakát, őriz a helyről egy-egy kedves emléket, küldje el azt e-mailben (szkennelve, minimum 300 dpi felbontásban) a [email protected] címre, vagy adja le személyesen, zárt borítékban – feltüntetve a nevét és elérhetőségét – a VMKK recepcióján. A borítékra írják rá: Emlékgyűjtés a Kölyökvárról.

Minden kölcsönadott dokumentumot visszaszolgáltatnak a tulajdonosának. Közeleg a beküldési határidő, július 1-jéig fogadják az emlékeket. Bővebb információ a 42/411-822-es telefonszámon kérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában