sóstózoo

2021.06.01. 13:44

Ritka maki-bébi született a Nyíregyházi Állatpartkban

A csöppség teljesen egészséges, és az anyatej mellett már szülei táplálékét is kóstolgatja.

Első állatorvosi vizsgálatán vett részt a hat hetes vörös vari: kiderült, hogy egy hímmel gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark maki-csapata. A kis vari érkezése nem mindennapi pillanat, hiszen ez a Madagaszkár szigetén őshonos makifaj a kipusztulás szélén áll szülőföldjén. Az orvosi vizsgálaton egyedi azonosítót, védőoltást és féreghajtót is kapott – utóbbit egy finom, ízesített paszta formájában.

A vörös vari-bébi 800 grammos, teljesen egészséges, és a fogai is kitűnő állapotban vannak – amelyeknek már hasznát is veszi, hiszen az anyagtej mellett kóstolgatja szülei gyümölcsökből összeállított étrendjét.

Fotó: SóstóZoo

A vari a makifélék családjának legnagyobb termetű faja. Testhossza a farkával együtt 110-120 cm, súlya pedig 3-4,5 kg között változik. Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark kommunikációs osztályvezetője kérdésünkre elmondta: a nyíregyházi tenyészpár kicsinye körülbelül 3-4 hónapos korára éri el szülei termetét. A szülők az Európai Fajmegőrzési Program keretében érkeztek a szabolcsi megyeszékhelyre: a 15 éves nőstény cseh, míg 16 éves párja francia állatkertből. A kis varit már az állatpark látogatói is megcsodálhatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában