Megállapodás

2021.06.02. 15:46

Tovább legóznak a campuson

Együttműködési megállapodást írt alá a Nyíregyházi Egyetem és a H-Didakt Kft.

A Nyíregyházi Egyetemen működő LEGO Education Innovation Studio-hoz kapcsolódó szakmai és fejlesztési, valamint a pedagógiai kutatásokban és fejlesztésekben való együttműködésről írtak alá megállapodást a campuson szerdán délelőtt. A dokumentumot az egyetem részéről Vassné dr. Figula Erika rektor és Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár, a H-Didakt Kft. nevében Kopasz Anikó ügyvezető írta alá.

Gyümölcsöző kapcsolat

A LEGO Education Innovation Studio (LEIS) a logika és a játék módszerére építve segíti az ismeretek, logikai készségek fejlesztését, a szövegértés, a matematika és a robotika elsajátítását a gyerekeknél.

– Három évvel ezelőtt, 2018 novemberében adtuk át Kelet-Európa első- és máig egyetlen LEGO stúdióját – mondta el lapunknak Vassné dr. Figula Erika. – Az együttműködésünk a H-Didakt Kft.-vel tehát nem új keletű, de úgy éreztük, ideje írásos formában is lefektetnünk a megállapodásunkat. A rendelkezésünkre bocsátott módszertani anyagoknak és eszközöknek köszönhetően az elmúlt években közel 500 pedagógust tudtunk megismertetni a LEIS innovatív módszertanával. Most megerősítjük és tovább is fejlesztjük ezt a mindkét fél számára gyümölcsöző megállapodást.

– A mi feladatunk és kötelezettségünk az, hogy mindazon iskolákban, ahol a mi eszközeinket megvásárolják és alkalmazzák, a tanárok megfelelően tudják azokat használni – tudtuk meg Kopasz Anikótól. – Ehhez mi biztosítjuk az óravázlatszerűen kidolgozott tananyagot is. A kulcs ebben a módszerben a pedagógus szerepe. Ha a tanár jól felkészült, innovatív és motivált, akkor a gyerekek is jól teljesítenek és boldogok az iskolában. A Nyíregyházi Egyetemmel évek óta együtt dolgozunk, azt gondolom, hogy ez eddig is egy nagyon sikeres együttműködés volt. A nyíregyházi campus a pedagógusképzés egyik fellegvára, az innen kikerülő tanárok mind nagyon büszkék arra, hogy itt végeztek. Nekünk ez garancia. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni azokról a szakemberekről, akik a stúdióban a tanárok továbbképzésében vagy a kutatás-fejlesztési projektekben dolgoznak. Ez indította el azt a közös elhatározást, hogy szerződésben rögzítsük, továbbra is együtt kívánunk dolgozni.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában