Mátészalka

2021.06.07. 19:24

Túró Rudit kapott ajándékba Jamie Lee Curtis

Ahogy arról már beszámoltunk, Jamie Lee Curtis vasárnap Mátészalkára látogatott. A nem mindennapi vizit részleteiről dr. Hanusi Péter, a város polgármestere mesélt.

CsA

Forrás: Cservenyák Olivér

Fotó: Cservenyak Oliver

– Jómagam kezdeményeztem a találkozót, amikor februárban az első híreket lehetett hallani arról, hogy Tony Curtis lánya, Jamie Lee Curtis Magyarországon fog forgatni. Segítségül hívtam a szervezéshez a Magyar Hollywood Tanács elnökét, Bokor Balázst, aki kiderítette az érkezés időpontját. Onnantól folyamatos tárgyaltunk, dr. Fekszi Márta, az Origo Filmstúdió elnöke segített nekünk ebben.

– Egy többmilliárdos produkcióról van szó, amit ráadásul a pandémia idején forgatnak, ezért nem sok esélyt fűztünk a látogatáshoz, ám amikor az anyák napi Instagram-bejegyzésében megemlítette Mátészalkát a színésznő, felcsillant a remény, hogy elfogadhatja a meghívásunkat. Erről csak közvetlenül az érkezése előtti napokban értesültünk.

– A produkciós iroda egy szűk körű magánlátogatást engedélyezett a színésznőnek, és kikötötték, hogy csak akkor vállalják a találkozót, ha ezt teljes titokban tartjuk és elfogadjuk az általuk meghatározott feltételeket

– árulta el elöljáróban a városvezető. Kérdésünkre, hogy milyen óvintézkedéseket kellett hozniuk Jamie Lee Curtis érkezése előtt, dr. Hanusi Péter elmondta: nagyon szigorú előírásoknak kellett megfelelniük.

– Biztonsági szempontból az egyik legfontosabb elvárás a már említett titoktartás volt, írásba is foglalták, hogy csak akkor hozhatjuk nyilvánosságra a látogatást, amikor a színésznő elhagyta a helyszínt. A produkciós iroda előzetesen meghatározta a teljes programot, és azt is, hogy hányan és kik lehetnek ott a helyszíneken. Emellett minden résztvevőnek negatív PCR teszttel kellett rendelkeznie.

Jamie Lee Curtis semmilyen különleges kérést nem fogalmazott meg, úgy vélem, nagyon vágyott hozzánk.

– Érkezése után utunk az Első villamosított lakóházhoz vezetett, ahol Jamie Lee Curtis az elsők között kávézhatott az édesapjáról elnevezett kávézóban és tekinthette meg a személyes relikviákkal berendezett Tony Curtis emlékszobát. A színésznő könnyekig hatódva osztotta meg velünk, hogy ő a családja minden tagját képviseli itt, Mátészalkán, s elmondta azt is, hogy Hollywoodban a hírnév forgandó, egyik nap még ünnepelt világsztár vagy, a másik nap pedig jön helyetted más és könnyen elfelejtenek.

– Tony Curtis lányaként éppen ezért nagyon hálás, hogy van a világnak egy olyan különleges szeglete, mint Mátészalka, ahol szeretettel ápolják apja emlékét és sosem felejtik el a színészóriást. Ezután megtekintette a Kossuth utcai zsinagógát. Teljesen lenyűgözte a hely szelleme, így felajánlotta a segítségét az épület felújításához.

A színésznő látogatásáról rövid videó is készült. A felvételen egy kedves, nyitott, érzékeny és intelligens embert láthatunk, aki egyszerre boldog és meghatott attól a szeretettől, amivel fogadták és körülvették a városban, ahonnan nagyszülei egy jobb élet reményében Amerikába vándoroltak.

– Jamie Lee Curtis a legprofibb szakember, akit valaha kamera előtt dolgozni láttam. Ámulva néztem, mennyi tudatosság van a mozdulataiban, ugyanakkor mégis milyen természetes. Mérhetetlenül alázatos, közvetlen volt a teljes látogatás alatt, kezdve azzal, ahogyan a stábtagokkal viselkedett, ahogyan örült mindennek, amilyen szívesen teljesítette a kéréseinket. Olyan közvetlen és barátságos volt mindenkivel, mintha ezer éve ismernénk egymást.

Korábban Tony Curtis látogatásain azt mondták neki, hogy Tony, a mi fiunk hazajött Mátészalkára. Pontosan ugyanezt éreztük mi is: a mi lányunk, Jamie Lee hazatért közénk

– jegyezte meg a polgármester.

A produkciós iroda eredetileg egyórás programot engedélyezett, de a színésznő végül több mint a dupláját töltötte Mátészalkán. Szerettük volna tudni, milyen érzés volt találkozni, beszélgetni a világsztárral.

– Nyilvánvaló, hogy egy ilyen szintű látogatás előtt alaposan felkészül az ember, de töredelmesen bevallom, még így is rendkívüli izgalommal vártam a találkozást. Voltak előzetes elképzeléseim arról, milyen lesz majd, de Jamie Lee minden várakozásomat felülmúlta.

Számomra a legnagyobb élmény, hogy láthattuk, mennyire fontosak Jamie Lee Curtisnek a mátészalkai gyökerei. Azt hiszem, nem túlzás azt mondani, hogy városunk kiemelt helyet kapott a színésznő szívében.

– S ha már szóba került: kapott tőlünk ajándékba egy Mátészalka Szíve logóval ellátott nyakláncot, amit egy helyi ötvösmester készített. Érdekes egybeesés, hogy nem sokkal korábban a színésznő egy szívet rajzolt az Első villamosított lakóház vendégkönyvébe.

– Az ajándékok összeválogatása során igyekeztünk a helyi termékekre fókuszálni, melyek közül nem maradhattak ki a Nobilis termékek, a Túró Rudi, adtunk helyi kiadványt, illetve összeállítottunk egy fényképalbumot édesapja mátészalkai emlékeiről. Úgy tűnt, a színésznő nagyon örült mindennek, és igazán otthon érezhette magát városunkban. Mi pedig szeretettel üzenjük neki: nagyon szívesen látunk bármikor újra, Jamie Lee!

https://szon.hu/bulvar-celeb/helyi-bulvar-celeb/teljes-titokban-erkezett-mateszalkara-a-vilaghiru-szineszno-5124175/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában