alapkőletétel

2021.06.22. 19:31

Új bölcsőde épül Baktalórántházán

A tervek szerint jövő szeptemberben akár már fogadhatja is a gyerekeket az intézmény.

Fotó: DODO FERENC

A település művelődési központja mögötti területen egyelőre még csak egy tereprendezés alatt álló, üres telek jelzi, hogy hova épül majd az új intézmény a városközpontban. Az új, háromcsoportos intézmény egy 436 millió forintos pályázati forrásból jöhet létre, az alapkövét ünnepélyes keretek között kedden délután tették le Baktalórántházán.

Sok szülő igényelné

– A bölcsődei ellátás városunkban sikertörténet, ugyanis óvodánkban már korábban létre hoztunk egy tizenkét férőhelyes bölcsődei csoportot, amely már kezdetektől maximális kihasználtsággal működik, ennél azonban sokkal többen szeretnék igénybe venni ezt a lehetőséget – mondta el Nagy Lajos, a Baktalórántháza polgármestere. – A beruházás költségeinek legnagyobb részét, bruttó 359 millió forintot magára az építkezésre fordítunk: egy 500 négyzetméteres, egyszintes, háromcsoportos bölcsőde épül a város központjában, amely harminchat gyermek fogadására lesz alkalmas. További bruttó 40 millió forintot eszközbeszerzésre, a belső terek berendezésére és játékokra fordíthatunk majd.

Helyben maradnak

A pályázat kapcsolt fejlesztéseinek köszönhetően a leendő bölcsőde környékén járda épül, bővítik a közvilágítást, és kisebb zöld felületeteket is kialakítanak. A polgármester hozzátette: azon túl, hogy az új bölcsőde megkönnyíti a helyi családok életét és városközpontot is szépíti majd az új épület, az intézmény tíz-tizenkét új munkahelyet is jelent majd Baktalórántházának.

– Az, hogy egy újabb bölcsőde alapkövének letételénél lehetünk jelen, azt mutatja, hogy a családpolitika és a kormányzati támogatási rendszer elérte a célját – emelte ki az ünnepségen Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke. – Nagy öröm, hogy ekkora az igény erre az ellátásra, azt mutatja, hogy a Baktalórántházán élők a helyben maradást választották.

Jövőre nyithat

– A bölcsődei fejlesztések a foglalkoztatást is elősegítik, hiszen azok a kisgyermekes szülők, akik szeretnének munkát vállalni, így biztonságban tudhatják gyermekeiket egy olyan intézményben, ahol nem csupán vigyáznak rájuk, hanem nevelést is kapnak – mondta el a helyszínen Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

Az intézmény alapkövét és a belsejébe rejtett időkapszulát Nagy Lajos polgármester, Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke, Kovács Sándor országgyűlési képviselő valamint Németh Csaba, a kivitelező cég ügyvezetője együtt rakták le. A háromcsoportos bölcsőde a tervek szerint jövő szeptemberben már fogadhatja a baktalórántházi gyerekeket.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában