Záhony

2021.07.21. 08:19

114 éve állították fel, most megújították

Átadták a záhonyi közúti határátkelő előtti görögkatolikus keresztet.

KM

Forrás: önkorményzat

Kisvárda Ruszin Nemzetiségi Önkormányzata a görögkatolikus egyházzal, Záhony önkormányzatával, valamint a Várda Hagyományőrző Kulturális Egyesülettel együttműködve felújította a záhonyi görögkatolikus hívek által állított, az összetartozást szimbolizáló keresztet, amely a záhonyi határátkelő előtt áll.

Az összefogás ékes bizonyítéka volt, hogy a napokban Sajben Zsolt parókus atya és Demkó István parókus atya ünnepélyes keretek között megszentelte a felújított út menti keresztet.

Az ünnepségen dr. Erdélyi Tatjána, Kisvárda Ruszin Nemzetiségi Önkormányzata elnöke beszédében megköszönte a támogatók összefogását és kifejtette, milyen fontos volt számára, hogy a családja is támogatta.

A rendezvény zárásaként Helmeczi László, Záhony polgármestere háláját fejezte ki a támogatóknak, kiemelten dr. Erdélyi Tatjánának és Szabóné Cap Andreának a kereszt felújításáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában