Nyírtura

2021.07.20. 07:19

Az ingázó fiataloknak nyújtanának segítséget

A Nyírturán megépülő új bölcsődében 24 gyereket fogadhatnak majd.

KM

A Cívis Humán Szociális és Gyermekvédelmi Központ 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el egy új, kétcsoportos épület megvalósítására – a projekt keretében egy 24 fős bölcsődét szeretnének létrehozni.

Biztonságos környezetben

A Mesevilág Bölcsőde Nyírturán található, a 4. számú főút mellett. A településen nagy az átmenő forgalom Nyíregyháza felé. A fejlesztési elképzelés alapja a helyi települési igényeken túl, hogy a bölcsőde a megyeszékhelyre ingázó fiataloknak nyújtson kedvező lehetőséget lakóhelyük és munkahelyük között. A 24 kisgyerek elhelyezését biztosító bölcsőde megépítése hozzájárul a bölcsődei férőhelyek növeléséhez, elősegítve a kisgyermekes szülők problémamentes visszatérését a munkaerőpiacra, a dolgozók felvételével pedig öt új munkahelyet is teremtenek.

A gyermekvédelmi központ olyan kétcsoportos bölcsődét álmodott meg, ami a környezet részévé válik, ügyelve a környező erdős rész megtartására. A nagyváros zajától messze, nyugodt, kellemes és biztonságos feltételeket szeretnének teremteni a gyermekeknek. A fejlesztés támogatja a kisgyermeket nevelők munkavállalását, s ezzel segíti a családokat – áll a központ lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában