Tragédia

2021.07.06. 17:24

Az oldalukra fordítva temették el a tarpai orvos családját

Zászlókkal takarták le a nyitott koporsókat.

20210705 Sznmonoxid mrgezsben meghalt csald temetse Budapest Fot: Mt Krisztin (MK) Ripost

Forrás: Máté Krisztián/Ripost

Fotó: Mate Krisztian

Két nagyobb és két kisebb koporsó körül gyülekeztek a gyászolók a múlt heti tragikus szén-monoxid-mérgezésben elhunyt család temetésén. A nyitott koporsókat palesztin zászlókkal takarták le, a gyermekek lábához a rokonok és barátok virágokat és kedvenc plüssállatkáikat helyezték el – írja a Ripost.

Fotó: Máté Krisztián/Ripost

A gyászbeszédekből kiderült, hogy Q. M.-re, aki Tarpán volt háziorvos, a falubeliek nemcsak mint orvosukra tekintettek, hanem úgy tartották: már a puszta szeretetével is gyógyít. A nemrég Budapestre költözött orvos a közeljövőben tervezte a visszatérését szeretett falujába. Éppen a hetekben találta meg az új otthonát, amelyből a nyáron akart otthont varázsolni, hogy ott élhessen a családjával.

Fotó: Máté Krisztián/Ripost

A férfi elégedett volt az életével, ami nem is csoda, hiszen minden lépését a tarpaiak szeretete kísérte. Pénzét és erejét nem kímélve szervezte meg a faluban az állandó orvosi ügyeletet, és hozta tető alá a laboratóriumot, hogy a tarpaiaknak egy kicsit se kelljen várniuk az eredményeikre.

A jobb oldalukra fordítva temették el őket

Több mint 100 ember gyűlt össze a ravatalozó előtt. Sokan hagyományos muszlim öltözékben jelentek meg. A ravatalozótól a sírhely felé menet a menet megállt egy tisztáson, ahol a férfiak egy közös imát mondtak el arab nyelven.

Fotó: Máté Krisztián/Ripost

Az ima után Q. M. fivére kiállt a tömeg elé, és arra kért mindenkit, hogy ha az elhunyt valakit megbántott, vagy tartozik valakinek, akkor az most jelezze, mert a testvére helyett ő kér bocsánatot, és ő fizet meg minden adósságot. A tömeg hosszú percekig állt néma csendben. A család tagjait ezután a jobb oldalukra fordították, és arccal Mekka felé temették el őket.

Egy szent ember volt. Érthetetlen a halála, és nem lehet feldolgozni

– mondta könnyeivel küszködve a tarpai Farkas Gusztávné. „Emír professzor – így nevezte a 9 éves fiát, mert meg volt győződve róla, hogy a fia egyszer híres orvosprofesszor lesz. Éppen ezért mindig a legjobb iskolákba járatta. A kisebbik fia, Imám pedig még csak nemrég töltötte be a 6. évét. Egyszerűen felfoghatatlan” – mondta hitetlenkedve az asszony.

Fotó: Máté Krisztián/Ripost

”Olyan ember volt, akit ha éjszaka közepén riasztottak, azonnal elindult a beteghez„ – mondta el a Metropolnak egy másik falubeli. ”Nemegyszer fordult elő, hogy a betegnek nem volt pénze, és a doktor úr szó nélkül, a saját zsebéből megvásárolta neki a gyógyszereket és injekciókat.„

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában