Nyírgyulaj

2021.07.18. 15:00

Biztonságosabban lehet majd pedálozni

Hamarosan elkészül az a kerékpárút, ami Nyírgyulajt és Nyírbátort köti össze.

KM

Fotós: Sipeki Peter

Fotós: Sipeki Peter

Jó hír ez a biciklizők számára, hiszen az elmúlt időszakban az M3-as közelsége miatt ugrásszerűen megnőtt a településen áthaladó gépjárművek száma s ezzel a balesetek lehetősége is. A kerékpárút építése az elmúlt év végén kezdődött meg, s ha elkészül, akkor már biztonságosabban közlekedhetnek a kétkerekű jármű hívei. A két település közötti szakaszra hamarosan a második réteg is felkerül, míg Nyírgyulaj belterületén a közelmúltban kezdődött meg a kerékpárút építése.

Nyírgyulaj belterületén épül a kerékpárút | Fotó: Sipeki Péter

A kerékpárút nemcsak a nyírbátori munkahelyekre igyekvők életét könnyíti meg, de minden bizonnyal hatással lesz az idegenforgalom fellendülésére is, hiszen Nyírgyulajból közvetlenül megközelíthető Máriapócs. A megnövekedett forgalom miatt több éve felmerült az igény Nyírgyulaj központjában egy gyalogos-átkelőhely kiépítésére is.

Nyári munkán a diákok

– Ebben az évben a település központjában elkészült a gyalogátkelőhely, amihez közvilágítás is épült – tájékoztatta lapunkat Becsei György, Nyírgyulaj polgármestere.

– További tervünk, hogy hazai forrásból felújíthassuk a Kerekhalmi utcát. A szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésekor tönkrement a korábbi szilárd burkolat, így nagy szükség van arra, hogy új aszfaltréteget kapjon az utca.

A község vezetője beszámolt arról is, hogy az önkormányzat intézményeinél július 5-től augusztus 4-ig tizenhárom diák helyezkedett el nyári munkára. A fiatalok egyrészt a bölcsődében segítenek, másrészt a helyi Erzsébet-tábor munkájában vesznek részt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában