Nyírbátor

2021.07.20. 08:18

Életre szóló barátságok köttettek

A Keleti Motoros Egyesület összetartó közösség, de egyre kevesebb a motoros­találkozó.

MI

Forrás: Egyesület

– A kilencvenes években sok rendezvényen megfordultunk, akkoriban Nyírbátorban rendkívül színvonalas blues fesztivált rendeztek, és felrebbent az ötlet, hogy ezt kapcsoljuk össze egy motorostalálkozóval – mesélt a kezdetekről Vigh Béla, a Keleti Motoros Egyesület elnöke, akit a nyírbátori motorosközösség életéről, múltjáról és jelenéről kérdeztünk. Az elnök elmondta, néhány évtizede a város kempingje adott otthont a fesztiválnak, ahol olyan előadók léptek fel, mint Hobo, Deák Bill Gyula, és még az USA-ból is érkeztek előadók.

Megtépázta a társaságot

– A remek hangulat adott volt, és néhány év alatt annyira sikeres lett az összekapcsolt program, hogy más motorosegyesületek is felkerestek minket Szatmárnémetiből, sőt Lengyelországból is. Az évek alatt ez hagyománnyá vált, összeegyeztettük az egyesületek programjait, hogy azok ne ütközzenek, és minél több helyen megfordulhassunk. Így jött létre a mi egyesületünk 2005-ben, ami összefogja a környékbeli motorosokat – árulta el Vigh Béla, majd hozzátette: minden februárban évnyitó gyűlést tartanak, de ez sajnos az idén elmaradt.

– A motoros programok mellett éjszakai fürdőzéseket is szervezünk, ahová nemcsak a kétkerekűek kedvelőit, hanem a laikus szimpatizánsokat is várjuk. Az évek alatt megfordultunk Lengyelországban, Horvátországban, Erdélybe pedig szinte hazajártunk, de a pandémia miatt elmaradtak a programok és a túráink is. Az elmúlt években több száz embert vonzottak a rendezvényeink, de előbb a 2008-as válság, majd most a koronavírus megtépázta a társaságot. Rendszeresen jótékonykodunk, évekkel ezelőtt a motoros véradás is a mi szervezésünkben működött – tekintett vissza az egyesület elnöke. Vigh Béla elmondta, a fiatal motorosokat is patronálják, de úgy érzi, ma már nem olyan nagy az érdeklődés, mint egy évtizeddel ezelőtt. Ugyanakkor nagyon jó egy ilyen közösséghez tartozni, hiszen az évek alatt nagyon jó barátságok köttettek, és motorral vagy anélkül, de rendszeresen összejárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában