Kelet-retró

2021.07.15. 08:00

Fagyilkosok Tiszakóródon

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1991. július 15., hétfő

Fagyilkosok Tiszakóródon

A tiszakóródiak „fagyilkosoknak” nevezték azt az öt személyt, akik a község határában a Túr-bukó természetvédelmi szempontból fokozottan védett területéről tíz 50-60 éves, mintegy 40-50 centiméter törzsátmérőjű, nagyon értékes diófát kivágtak, s elvittek. Az eddig megállapított kár körülbelül 250 ezer forint.

Két idős ember, akik a diófák közelében lévő kukoricatáblán dolgoztak, láttak egy hosszú platós IFA-t és egy okkersárga Zsigulit. Az öt ember, miután a kivágott fákat motoros fűrésszel legallyazták, s kocsira rakták, a helyszínről elmentek.

Szerencsére az egyik idős férfi a tehergépkocsi rendszámát felírta. A fehérgyarmati és a vámospércsi rendőrök annak alapján megtudták: az autó egy létavértesi illetőé volt, aki azt tavasszal eladta. Jó, hogy az adásvételi szerződést megtalálta, mert annak révén s rendőrök eljutottak a jelenlegi tulajdonoshoz, egy újlétai emberhez, akinél házkutatást tartottak.

A gyanúsítottak elmondták: először Sonkádon akartak diófákat kivágni, de arról letettek, mert azok a töltés tetején vannak, s messziről látszanak, Tiszakóródra térkép segítségével jutottak. Miután a Béke Termelőszövetkezet diófáit kivágták, azokat Hernádnémetibe szállították, ahol egy kft.-nek eladták. A rendőrség a bűncselekmény elkövetői ellen eljárást indított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában