Nyírgyulaj

2021.07.21. 13:55

Hamarosan elkészül a kerékpárút

Javában dolgoznak a szakemberek a Nyírgyulajt Nyírbátorral összekötő kerékpárút megépítésén. Dr. Simon Miklós szerda délelőtt személyesen tekintette tette meg, hogy haladnak a munkálatok.

Fotó: Bakos Zsolt

– A mostani uniós ciklusban a megye 6. számú választókerületében összesen tíz kerékpárút épül, vagy épült már meg korábban, ezekből hat belterületi, négy pedig külterületi – fogalmazott a nyírgyulaji községháza előtt megrendezett sajtótájékoztatón a térség országgyűlési képviselője, aki kiemelte, a szóban forgó beruházások összértéke 3,6 milliárd forint. Dr. Simon Miklós a külterületi kerékpárutakra kitérve elmondta, a Nyírbogát-Máriapócs és a Balkány-Biri szakaszt a közelmúltban már átadták.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a külterületi szakaszok esetében nem feltétlenül az utak hosszúságán van a hangsúly, hanem a balesetmegelőzésen, a közlekedésbiztonság megerősítésén.

– Hosszabb távú terveink közt szerepel, hogy kerékpárúttal kössük össze Debrecent, Nyírbátort és Szatmárnémetit, illetve hogy létrejöjkön egy olyan összefüggő útszakasz, ami Tokajból indul, és egészen Máriapócsig tart – tekintett előre az országgyűlési képviselő.

Dr. Simon Miklós beszélt arról is, hogy a kerékpárutak kialakításának fő célja a balesetek megelőzése, de a turisztikai szempont sem elhanyagolható.

Becsei György nyírgyulaji polgármester elmondta, a települést Nyírbátorral összekötő kerékpárút megépítése 2017 tavaszán került először szóba, 2018-ban született meg a támogatói döntés, az első „kapavágás” pedig tavaly novemberben történt meg.

– Ez a kerékpárút segíti a helyiek munkába járását is, ugyanis sok nyírgyulaji dolgozik Nyírbátorban – tette hozzá a településvezető. A sajtótájékoztatón jelen volt a kivitelező vállalkozás vezetője is.

– Cégünk egy 5,2 kilométeres szakasz elkészítését vállalta, a bruttó 420 millió forintos beruházás várhatóan augusztus végére, szeptember elejére készülhet el – fogalmazott Petrucz István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában