szemét

2021.07.05. 09:28

Így buktatta le a szemetelőt a kamera az M3-ason (videó)

A Nyíregyházára vezető sztráda egyik pihenőjáben történt a felháborító eset.

Forrás: Instagram/Magyar Közút

Az M3-as autópálya budapesti kivezetőjénél található pihenőhelyén az egyik szemétgyűjtő mellé egy kisteherautóból több zsáknyi, jól láthatóan nem az utazás során keletkezett hulladékot dobált ki egy férfi, erről egy autós készített felvételeket.

" data-instgrm-version="13">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sajtá kamerák is figyelnek

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az illegális hulladéklerakók végleges felszámolása és a szemetelők visszaszorítása érdekében nemrég egy kamerás megfigyelőrendszer kiépítését és fejlesztését hajtotta végre. A kamerákat első körben a kezelésükben lévő, illegális hulladéklerakással leginkább érintett 57 közúti helyszínen helyezték ki. Az egyik ilyen újonnan telepített kamera rögzítette a fent említett esetet is.

A kamerák az általuk megfigyelt területen, ha mozgást érzékelnek, azonnali értesítést küldenek az illetékes közutas mérnökségekre, így történt ez a Pest megyei helyszínen is. A januárban megváltozott jogszabályok alapján egyes esetekben egyébként akár három éves börtönbüntetést is kaphatnak az illegális szemetelők.

A társaság bízik benne, hogy az új kamerarendszer és az azok alapján meghozott szankciók hozzájárulnak az illegális hulladéklerakások végleges felszámolásához, hiszen az eldobott szemét nem tűnik el nyomtalanul, azok egészségügyi kockázattal járnak, környezetszennyezőek, ráadásul a szemétszedés rengeteg kapacitást is elvon más útüzemeltetési munkáktól. Az illegális út menti szemét összegyűjtése és biztonságos lerakókba szállítása a közútkezelőnek – és így az adófizetőknek is – évente, országosan mintegy 1-1,5 milliárd forintjába kerül – áll a Magyar Közút közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában