Fókuszban a megyék

2021.07.19. 17:00

Innen lehet igazán nagyot fejlődni majdan

gb

Fókuszban a megyék – 2021. I. negyedév címmel tette közzé a minap online jelentését a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A KSH honlapján megnyitható elemzés a főváros mellett hazánk 19 megyéjének társadalmi-gazdasági helyzetéről ad áttekintést a főbb megállapítások, valamint interaktív grafikonok, térképek, táblázatok alapján.

A kiadványban a megyénként csoportosított, letölthető táblázatok mellett a témánkénti állományok is láthatóak a felhasználók számára, hívja fel a figyelmet közleményében a KSH Kommunikációs főosztálya.

Természetesen minden lényeges, országos összehasonlításra alkalmas adatot megtalálhatunk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéről is. Ezek közül az alábbiakat emeli ki a jelentés:

Az idei első negyedévben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében többen születtek, de többen is haltak meg, mint az előző év azonos időszakában. A természetes fogyás a megye népességét 904 fővel csökkentette.

Az országos folyamatokkal megegyezően a foglalkoztatottak száma csökkent, a munkanélkülieké emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A foglalkoztatási arány (57,1 %) alacsonyabb, a munkanélküliségi ráta (9,6 %) pedig magasabb volt az országos átlagnál.

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók havi bruttó átlagkeresete 9,4 %-kal magasabb volt, mint egy évvel korábban. Összege (290 ezer forint) itt volt a legalacsonyabb a megyék és a főváros körében, messze elmaradva az országos átlagtól (420 ezer forint).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában