Nyíregyháza

2021.07.13. 11:26

Közös erővel a zöldebb Nyíregyházáért

A környezetvédelmi kerekasztal tagjainak összehangolt munkájával élhetőbb lesz a város.

Forrás: illusztráció/Máté János

Fotó: Mate Janos

– Úgy vélem, már korábban is szükség lett volna egy környezetvédelmi kerekasztalra. A természet, a klíma és a környezetünk folyamatosan változik, ezért kiemelten fontos, hogy az önkormányzatot olyan emberek is segítsék, tájékoztassák, akik napi szinten foglalkoznak a környezetvédelem témakörével – mondta el lapunknak dr. Ulrich Attila, a megyeszékhely alpolgármestere a Nyíregyházi Környezetvédelmi Kerekasztal alakuló ülésén.

Az új testület tíz szervezet és intézmény részvételével jött létre, és olyan célokat tűzött ki maga elé, melyek megvalósításához elhivatott szakemberekre és környezetvédőkre van szükség. A természeti tőke védelme és a lakosság életminőségének javítása mellett a megyeszékhely környezetvédelmi programjának hatékony megvalósításában is segédkezik a jövőben a környezetvédelmi kerekasztal.

Gyors reakció és információcsere

– A tagoknak a környezetvédelem az életük, a munkájuk, nekünk pedig a gyors reakció miatt szükségünk van arra, hogy a szervezetek jóvoltából első kézből jussunk információhoz, és olyan lehetőségekről szerezzünk tudomást, amiket nélkülük nem ismernénk. Nekik akár nemzetközi kapcsolataik is lehetnek, a jó példák pedig nagyon fontosak Nyíregyházának. Rengeteg zöld programunk van folyamatban, de lehet, hogy ők rávilágítanak majd arra, mit csinálhatunk racionálisabban, és az emberek szélesebb körű megszólításával új ötletek is születhetnek – hangsúlyozta az alpolgármester.

Ecsedi Noémi, Nyíregyháza diákpolgármestere is tagja a testületnek, kérdésünkre elmondta, a megyeszékhely lakosságán belül a fiataloknak is kiemelkedően fontos a környezetvédelem. – A kerekasztal munkájából már a közeljövőben kivesszük a részünket, hiszen augusztus 3-ára hulladékgyűjtést szervezünk a város lakói, legfőképpen a fiatalok számára. Egy kijelölt városrészt tervezünk hulladékmentesíteni, s ezáltal egy kicsit szebbé varázsolni – tette hozzá a diákpolgármester.

További részletek a Kelet-Magyarország holnapi számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában