Helyi közélet

2021.07.19. 07:54

Lezárult a középfokú képzés

Több településen elkezdték felkutatni az értéktárakba felterjeszthető helyi kincseket.

km

Lezárult az első középfokú közművelődési és közönségkapcsolati OKJ képzés Szabolcs-Szatmár-Beregben.

– A kilencszáz órás tanfolyam még tavaly ősszel indult, melyen huszonnyolcan vettek részt és vizsgáztak le sikeresen – kezdte tájékoztatását Nagy Edina, majd hozzátette: – Látható izgalommal érkeztek a kurzus résztvevői az első és második vizsganapra, hogy a négyfős vizsgabizottság előtt számot adjanak tudásukról. Kiváló elméleti és gyakorlati tudásról tettek tanúbizonyságot.

Közös gondolkodás

– A megye kulturális adottságokban és értékekben nagyon gazdag. Ezért kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a szakmai képzésben résztvevőkben elültessük a közös gondolkodást, a cselekvés iránti igényt, és felhívjuk a figyelmet az együttműködés fontosságára mind a tervezés, mind a cselekvés, és nem utolsósorban a visszacsatolás időszakában. A szakmai végzettséget megszerző közművelődési szakemberek kapcsolatokat építettek. Emellett új információkhoz, új tudáshoz jutottak, melyeket tudnak hasznosítani a közművelődési feladatellátás során. A képzés során több községben körvonalazódott a települési értéktárak megalakítása, valamint a felterjeszthető értékek felkutatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában