Időjárás

2021.07.15. 17:57

Megérkezett a zuhé! Főleg Nagykállóban okozott gondot

Megérkezett a vihar megyénkbe, a katasztrófavédelem előrejelzése szerint az intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat – a Levadászva Facebook-csoport egyik nagykállói tagja már lehullott jégről töltött fel fotót.

Forrás: K. A. / K. R. M. R. / Levadászva Facebook-csoport

Leginkább kidőlt fákhoz riasztják a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

A viharos időjárás miatt kérik az egységek segítését.

Leginkább útra, épületekre, járművekre dőlt fák eltávolításához kérnek segítséget a tűzoltóktól Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A viharos időjárás főleg Nagykállóban okozott gondot, a település több helyszínére érkeznek a tűzoltóegységek. A 4912-es úton több fa dőlt az úttestre, a nyíregyházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítják el a fákat. A Széchenyi István út egyik házára dőlt egy fa, amely a tetőben és egy autóban is kárt okozott. A tűzoltók már itt is megkezdték a munkát. A Harangod tanyán fa dőlt az úttestre, az egész utat elfoglalja, erre a címre is elindult a segítség. Kék településen, az Ady Endre utcában egy ház kéményébe csapott a villám, megrongálta a tetőhéjazatot. A demecseri önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal kezdték meg a munkálatokat. A nyírpazonyi Törpés közben szintén villámcsapás miatt vizsgálják át a tűzoltók az épület elektromos vezetékét. A megyében 18 óra 30 perckor kereken húsz, a viharos időjárás okozta kár miatt kérnek segítséget a tűzoltóktól.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -


 

Fotó: H. Ferenc / Levadászva Facebook-csoport
Fotó: R. Csaba / Levadászva Facebook-csoport

A katasztrófavédelem közleménye:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás veszélye miatt Másodfokú (narancs) riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Hajdú-Bihar megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére.

Az érintett területen intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában