Fesztivál

2021.07.15. 16:22

Mesefesztivál és a keresztszemes napja

A népi iparművészet és a családi nap jól megfér egymás mellett.

KM

Sötétedés után tűzzsonglőrök ejtik ámulatba a tákosi közönséget

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mesefesztivállal kötik össze Tákoson a beregi keresztszemes hímzés napját július 17-én, szombaton. A rendezvénnyel Sukta Bertalanné népi iparművésznek állít emléket a település.

A programok 10 órakor Romwalter Éva gyermekműsorával kezdődnek, 11 órától pedig istentiszteletre várják a település lakóit a mezítlábas Notre-Dame-ba. A megnyitó után a környékbeli népdalkörök mutatkoznak be, ezt követően, 13.30-kor kihirdetik a keresztszemes hímzés pályázat eredményeit.

Habparti és koncertek

Délután egyszerre fognak a gyerekek és a felnőttek kedvében járni: 14 órakor kezdődik a tűzoltó-bemutató, a lánglovagok habpartival lepik meg a kicsiket. Kardos Csaba operaénekest bohócok váltják a színpadon, kiderül, mit rejt a pöttyös bőrönd, majd Légből kapott csodák címmel zenés lufihajtogató show-val kápráztatják el a krumpliorrú óriáscipősök a közönséget.

A Tulipános Népi Játszóház előadása után már a zenéé és a táncé lesz a főszerep. Annamary és Riko Flash koncertje hangolja a tákosi közönséget a hajnalig tartó utcabálra, ahol Debreceni Zsolti gondoskodik a hangulatról. A tűz­zsonglőrök bemutatója alatt szusszanhatnak egy kicsit a bulizók, akikhez az este során meglepetésvendég is érkezik Roberto, a mulatós masszőr személyében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában