Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.07.22. 17:00

Milliárdos károk országszerte

A legtöbb bejelentés Budapestről, Hajdú-Bihar, Pest és Szabolcs megyéből érkezett.

MTI

Egymilliárd forintot megközelítő károkat okozhattak a hétvégi viharok, a biztosítók további kárbejelentésekre számítanak. A Groupama Biztosítóhoz mintegy 900 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett az elmúlt négy napban, a becsült kárösszeg megközelíti a 300 millió forintot. A Generali Biztosító tájékoztatása szerint július 2. és 3. hétvégéjének viharai után eddig 5500 bejelentés érkezett, összesen 1,5 milliárd forint értékben.

Tetők és falak sérültek

Az Aegon Biztosító az MTI-t arról tájékoztatta, hogy csütörtöktől kedd reggelig csaknem 2300 kárbejelentés érkezett, a becsült kárösszeg 401 millió forint. A bejelentések nagy részét jégverés, beázás, felhőszakadás és vihar által okozott károk miatt tették az ügyfelek, de gyakoriak voltak a villámcsapás miatti kárbejelentések is. Jellemzően az épületek tetőszerkezetében, falazatában keletkeztek sérülések, de tetemesek a gépjárműveket ért károsodások is. A legtöbb bejelentés Budapestről, Hajdú-Bihar, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában