PCAS Állatmentő Egyesület

2021.07.12. 17:12

Petárdát dugtak a kutya szájába...

A maradandó sérüléseket szenvedett állatok nehezen találnak gazdára, de szerencsére néhányuknak sikerül.

VNA

Lovely kutyát szájába dugott petárdák sebesítették meg

Forrás: PCAS

Mielőtt új kis kedvenc érkezik a házhoz, bizony sok mindent át kell gondolnunk, rengeteg döntést kell hoznunk: tudnunk kell, hogy a leendő négylábú családtag jól megvan-e a panellakásunkban, vagy csak egy tágas kertben érzi jól magát, mennyire vérmes házőrző, vagy sétáltatásnál elbírunk-e a nagy termetével.

Mindenki olyan kutyát szeretne, amely passzol az életstílusához, esetleg magán hordozza valamelyik kedvenc fajtája jellegzetességeit, és ami a legfontosabb: egészséges.

A külföldi örökbefogadások alanyai között rendszeresen találhatunk olyan ebeket, melyek csak az állatmentők és az állatorvosok hatalmas erőfeszítései árán maradhattak életben, és bár sikerült meggyógyulniuk, maradandó sérüléseik miatt csak nagyon kevesen vállalkoznak gondozásukra. Többen azonban, a hosszú és fáradságos gazdikeresésnek köszönhetően, szerető családra leltek.

Boldogan élnek

– Lovely esete nagyon emlékezetes számunkra: körülbelül két évvel ezelőtt érkezett hozzánk egy segélyhívás, melyben egy olyan kutyához hívtak minket, melynek petárdát dugtak a szájába – mesélte lapunknak Vidra Beáta, a PCAS Állatmentő Egyesület elnöke.

– A felrobbant pirotechnikai eszköz hatalmas károkat okozott, teljesen szétroncsolódott az eb arca. Egy specialista állatorvos tudta csak megmenteni az életét, de az orra nagy része így is eltűnt. A súlyosan testi fogyatékos Lovely most egy német családnál él boldogan, és a tervek szerint hamarosan csatlakozhat hozzá egy másik orrhiányos eb, szintén az egyesülettől.

– A közelmúltban kaptunk egy fotót jelenlegi gazdáitól egy másik, korábbi mentett állatunkról, Mungo kutyáról. A kóbor állat annak idején nagyon rossz állapotban került hozzánk, teljesen szétmarcangolták az egyik lábát, kevés esélye volt a gyógyulásra – tette hozzá Beáta. – Amputálni kellett az egyik lábát, de szerencsére szépen felépült, megtanult három lábon járni, és Ausztriában talált otthonra. Amikor egy állat, amely testi és lelki sebei miatt esélytelennek tűnik egy boldog és gazdás életre, végül meggyógyul és egy szerető családhoz kerül, akkor tudjuk, hogy megérte a sok fáradozás.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában