Nyírbátor

2021.07.24. 12:02

Rendkívüli év van mögöttük – Elismerést kaptak a polgárőrök

A szokásos szakmai programok háttérbe szorultak a pandémia miatt.

KM

Farkas József megyei rendőrfőkapitány elismerte Somogyi János elnök munkáját

Fotó: polgárőrség

Évértékelő küldöttközgyűlést tartott a napokban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség. A nyírbátori rendezvényen részt vett Farkas József megyei rend­őrfőkapitány, dr. Fekecs Dénes, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, Nagy József ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese, Dombrády László, a tűzoltószövetség elnöke, Vanka Tamás, a Magyar Posta Zrt. osztályvezető-helyettese és 85 szabolcs-szatmár-beregi polgárőr-egyesület képviselője.

– Rendkívüli esztendő van mögöttünk, a pandémia felülírta a terveinket. A szokásos szakmai programok háttérbe szorultak és a karitatív munka került előtérbe. A polgárőrség az idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, de olyan kemény próbatételen még ezidáig nem kellett keresztülmennünk, mint az elmúlt másfél évben. Tagjaink sikeresen vizsgáztak a pandémia alatt, és nem csak a munka frontján, emberségből is: segítettek az időseknek, betegeknek, helytálltak a járvány elleni védekezésben és az oltópontokon – mondta beszámolójában Somogyi János.

Közel százhatvan egyesület

A megyei szövetség elnöke hozzátette: Szabolcs-Szatmár-Beregben 2020 végén 156 egyesület és több mint 5500 polgárőr szerepelt a nyilvántartásban. A stratégiai partnereikkel kiváló és szoros az együttműködésük.

Az elnökit a gazdasági, majd a felügyelőbizottság beszámolója követte – ezeket a résztvevők egyhangúlag elfogadták. Az évértékelő küldöttgyűlés jutalmak átadásával zárult.


Jutalmak, elismerések

Kiemelkedő polgárőr tevékenységéért dr. Fekecs Dénes

– Polgárőr Érdemrend Arany Kereszt kitüntetésben részesítette Bartha Gézát, a Pusztadobosi Polgárőrség Egyesület elnökét és Szabó Lajost, a Berkesz Polgárőrség „Éjjeli Baglyok” Egyesület elnökét.

– Polgárőr Érdemrend Ezüst Kereszt kitüntetésben részesítette Szamos­szegi Pált, a Nagykállói Polgárőrség tagját és Kalenyák Jánost, a Nyíregyháza-Borbánya Polgárőr Egyesület elnökét.

– Polgárőr Érdemrend Bronz Kereszt kitüntetésben részesítette Kozma Lászlót, az Őr Község Közbiztonsági Polgárőr Egyesület elnökét és Laczkó Istvánt, a Városi Polgárőrség Záhony tagját.

Farkas József megyei rendőrfőkapitány elismerést adott át Somogyi Jánosnak, a megyei polgárőrszövetség elnökének; Vámos Györgynek, az Önkéntes Polgárőrség Kékcsei Egyesülete elnökének; Dávid Miklósnak, az Ilk Polgárőrség tagjának és Greczula Jánosnak, a Nyírbélteki Polgárőr Egyesület tagjának.

Dombrády László a polgárőrség 30 éves fennállása alkalmából jutalomban részesítette Somogyi Jánost, a megyei polgárőrszövetség elnökét.

A Magyar Posta Zrt. a sikeres együttműködést megköszönve jutalmat és oklevelet adott át Hornyák Máténak, az Ibrányi Polgárőr Egyesület tagjának és Marozsán Péternek, a Bököny Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Szövetség tagjának.

Somogyi János kiemelkedő munkájuk elismeréseként jutalmat adott át Pintér Jánosnak, a Nyíregyháza-Kistelekiszőlő Polgárőr Egyesület elnökének; Molnár Istvánnak, a Kék Község Polgárőrség elnökének; Molnár Györgynek, a Nyírtura Polgárőr Egyesület tagjának; Frank Zoltánnak, a Gávavencsellői Polgárőr Egyesület elnökének; ifj. Lőrincz Péternek, a Máriapócsi Polgárőr Egyesület tagjának; Darmai Lajosnak, a Mándok Város Polgárőrség tagjának; Kertész Mihálynak, a Pap Polgárőrség tagjának; Szabó Andrásnak, a Nyírmadai Polgárőr Egyesület tagjának; Puskás Péternek, a Szamosszeg Községi Polgárőr Egyesület elnökének; Tarcza Arnoldnak, a Csegöld Község Polgárőr Szervezete elnökének; Molnár Jánosnak, a Geszterédi Polgárőr Egyesület elnökének és Farkas József megyei rendőrfőkapitánynak.

Dr. Fekecs Dénes jutalomban részesített 14 polgárőr-egyesületet, melyek az idén ünneplik fennállásuk 30. évfordulóját: ezek a bökönyi, a mátészalkai Rend-team, a tiszaberceli, a tiszalöki, a kálmánházi, az eperjeskei, a tiszanagyfalui, a gergelyiugornyai, a szakolyi, a gégényi, a pusztadobosi, a kántorjánosi, a nyírbátori és a Nyíregyháza-Borbánya Polgárőr Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában