Kerékpárút

2021.07.29. 16:09

Szeretnék összekötni a kerékpárutakat

Hamarosan átadják a Nyírbátort és Nyírgyulajt összekötő kerékpárutat.

Fotó: Sipeki Peter

– Ebben a térségben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban 104 beruházás valósult meg közel 17 milliárd forint értékben: ezek között van iparterület-fejlesztés, közútrekonstrukció, energetikai felújítás, zöldváros program, gazdasági, környezetvédelmi és turisztikai fejlesztés, de egészségház-kialakítás és kerékpárút-építés is – mondta csütörtöki nyírbátori sajtótájékoztatóján dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője és hozzátette: a beruházásokból egy tucat Nyírbátorban valósul meg. A tájékoztató helyszínén munkagépek dolgoztak: a Nyírbátort és Nyírgyulajt összekötő 5 kilométer hosszú bicikliút építése gőzerővel folyik, ahogy a város belterületén is hamarosan átadnak egy újabb szakaszt. Az előbbi 420 millió forintba kerül, az utóbbi beruházás pedig 380 millió forintból valósul meg.

Hosszabb hálózatok

– A kerékpárutak építését célzó sikeres pályázatok értéke mintegy 3 milliárd forint, ebből az összegből Nyírbátor mellett Újfehértón, Nagykállóban, Nyírbogáton, Nyírmihálydiban és Nyírgelsén is épülnek kerékpárutak. A hosszú távú célunk az, hogy a meglévő külterületi bicikliutakat összekössük a belterületiekkel, illetve hogy hosszabb hálózatokat tudjunk kialakítani, s például elérni, hogy Nyíregyházáról két keréken is el lehessen jutni Máriapócsra vagy hogy kiépüljön a Vállaj-Nyírbátor-Nagykálló szakasz – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Kényelmes, biztonságos

– Szeretnénk elérni, hogy a város legfrekventáltabb, illetve leglátogatottabb létesítményeit, intézményeit kerékpárút kösse össze, hiszen így biztonságosan elérhetik ezeket a helyeket az itt élők, vagy az ide biciklivel érkezők – mondta a sajtótájékoztatón Máté Antal, Nyírbátor polgármestere, hozzátéve: az említett szakaszok az iskolakezdésre elkészülnek. Arról is beszélt, hogy a kerékpáros közlekedéshez az utak megépítése önmagában nem elég, hiszen emellett többek között csomópontok kialakítására, illetve biciklitárolók kihelyezésére is szükség van.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában