tábor

2021.07.06. 08:58

Tartalmas (fel)üdülés Szigligeten (fotók)

A nyíregyházi önkormányzat gyermeküdülőjében a második turnus tagjai is remekül érezték magukat.

KM

Forrás: Turi Sándorné archívuma

A Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézmény, valamint a Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézmény diákjai június 28-a és július 2-a között élményekben, programokban gazdag napokat tölthettek el Szigligeten, a nyíregyházi önkormányzat gyermeküdülőjében.

A gyerekek és a pedagógusok többsége már rutinos szigligeti táborozónak számít. A nyolcvannyolc tanuló és az öt kísérő pedagógus hétfő délután vehette birtokba a nyolcágyas kőházakat. A Balatonhoz közeli tábor lelke, vezetője hosszú évek óta dr. Hudákné Fábián Nóra. A programkínálat az idén is új elemekkel gazdagodott – szem előtt tartva a gyerekek érdeklődését. Noha az idejük jelentős részét a „magyar tenger” enyhülést adó vizében töltötték, bőven jutott idő egyéb élmények szerzésére is.

Elsőként a solymászbemutatón

– A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő medencéi és csúszdaparkja igazi hűsítő felüdülést jelentett a kánikulában – kezdte beszámolóját Görömbeiné Pompár Erzsébet, a Zelk-iskola pedagógusa.

– A Keszthelyről induló sétahajóval felfedeztük a Balatont, és gyönyörködtünk a part menti látnivalókban. Meglepetésünkre a hajóúton egy bűvész szórakoztatta tanulóinkat: az interaktív show-műsorba diákjaink is bekapcsolódhattak. A Tapolcai-tavasbarlang lelkes túravezetője izgalmas időutazásra invitálta csoportunkat, új ismereteket szereztünk a karsztképződésről, a térség egykori élővilágáról. A kiállítás megtekintése után a barlangi tavon négyfős csónakokban evezhettünk. A szigligeti vár gyönyörű panorámája ismét rabul ejtette a szívünket. Örömmel időztünk el a legutóbbi látogatásunk óta látványosan felújított várban. Ebben az évben először mi vehettünk részt a solymászbemutatón, ahol a diákjaink is reptethették a ragadozó madarakat.

A hétfőtől szombatig tartó táborozás idején a két iskola diákjai a hét közepére egy csapattá kovácsolódtak. A szigligeti üdülő udvara esténként röplabda-házibajnokságoknak, focimeccseknek, pingpongmérkőzéseknek adott otthont. A személyzet nagy odafigyeléssel gondoskodott a táborozókról.

– Miután búcsút vettünk a Balatontól, és elköszöntünk a tábortól (ahol új barátságok szövődtek), megígértük, hogy jövőre is visszatérünk. A szombat reggeli indulást követően ahogy közeledtünk Nyíregyházához, a héten szerzett feledhetetlen élményeink kedves emlékként idéződtek fel – mondta Görömbeiné Pompár Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában