Kállósemjén

2021.08.25. 16:44

25. Falunap és 4. Elszármazottak találkozója Kállósemjénben

2021. augusztus 20-21-én megrendezésre került a 25. Falunap és egyben a 4. Elszármazottak találkozója Kállósemjénben. A program színes és változatos volt: a pénteki napon a már hagyományosnak mondható Kispályás Labdarúgó Emléktorna zajlott, majd Bódi Guszti és Margó műsora következett és az est helyi előadók közreműködésével utcabállal zárult.

A szombati napon a program református istentisztelettel kezdődött. Az Új kenyér megszentelése után átadásra kerültek a kitüntető címek és elismerések: díszpolgári kitüntetést kapott Dirbász János György és Dr. Papp Tibor, Oktatási és Közművelődési díjat kapott Lipcsei Miklósné, átadásra került a „Lipcsei Miklós Emlékdíj”, melyet minden évben olyan fiatal kap, aki családjában elsőként szerez főiskolai/egyetemi végzettséget. Az idei évben ezt az elismerést Papp Anna kapta, aki elsőgenerációs diplomásként keleti kultúrák- japán nyelv szakon végzett a Károli Gáspár Református Egyetemen. Az ünnepség keretében bemutatásra került a Kállósemjéni Életképek elnevezésű kiadvány, mely sok-sok képpel illusztrálva Kállósemjén történetét mutatja be az elmúlt 100 évben. A programok között minden korosztály megtalálhatta a kedvére valót: a gyermekek bábelőadást tekinthettek meg, illetve bekapcsolódhattak a Képmás Zenekar interaktív zenés műsorába. Ének produkcióval fellépett Rozsnyai György Kállósemjénből elszármazott lakos, az Arany Alkony Nyugdíjas Klub Népdalköre, a Ficánka Óvoda Csoportjai táncot adtak elő, fellépett a Napkori Mákvirágok és a Dombrádi Néptáncegyüttes, énekelt Stipkovics Vivien, volt Karate bemutató, élő koncertet adott Kállay Saunders András, helyi fellépők előadták a Jerusalema táncot, látható volt zsonglőr bemutató, fellépett Lil G, fergeteges élő show-t adott elő a Kozmix együttes, az est tüzijátékkal és DJ. Dezy latin party disco-jával zárult.

Mindkét napon szikrázó napsütés volt jellemző, a programok, előadások között minden szórakozni vágyó talált számára megfelelőt. A rendezvényre nagyon sokan ellátogattak, és a visszajelzések alapján remekül szórakoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában