Magyar Biztosítók Szövetsége

2021.08.12. 19:00

Benyújtották a számlát a pusztító viharok...

KM

A júliusi viharkárok miatt a biztosítók közel tízmilliárd forintot fizettek ki vagy különítettek el lakossági, ipari és intézményi, valamint cascokárokra. A lakásbiztosításokra kifizetett tételek meghaladják a 2019. május-augusztus közötti viharszezonjának teljes kárösszegét – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Az adatokból az is kiderül, hogy rég volt ennyi kárt okozó, egy hónapnyi viharos időszak az országban. A 2019-es teljes viharszezon lakossági kárkifizetései nem haladták meg a 4,1 milliárd forintot. Az idén a több mint két milliárdos május-júniusi időszakhoz jön még hozzá a júliusi, mintegy ötmilliárdos „számla”. A hónap első felének jégverései kirívó károkat okoztak a gépjárművekben is. Alig több mint egymillió autótulajdonos rendelkezik cascóval, e szerződések alapján 6600-an jelentettek kárt – ezek kifizetésére a társaságok több mint 3,2 milliárd forint tartalékot képeztek. A viharszezonnak még nincs vége, ráadásul az összesítésben nem szerepelnek a mezőgazdaság adatai, ahogy a hétvégi vihar okozta károk sem.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában