Kelet-retró

2021.08.10. 08:00

Engedély a buji, tivadari, tyukodi és nagyecsedi beatzenekaroknak

Villanyt kap Nagygéc, nyit a legnagyobb tejivó és a kárpótlási hivatal Nyíregyházán. Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1961. augusztus 10., csütörtök

Nagygéc is villanyt kap

A villanyszerelők gyors munkája is elősegíti annak a tervnek valóra váltását, mely szerint alkotmányunk ünnepére Csengersimán, Nagygécen is kigyúl a villany.

Jövő héten megnyílik Nyíregyháza legnagyobb tejivója

Egy héten belül átadják rendeltetésének a nyíregyházi Dózsa György utcán a város legnagyobb, modern, átalakított tejivóját. A beruházás költségei a saját rezsi következtében százezer forint helyett csupán ötvenezer forintot tesznek ki. A tejivó forgalma eddig egy negyedév folyamán kétszáznegyvenezer forint volt, most még körülbelül százezer forintos többletre számítanak.

A nagyobb forgalmat elősegítik majd az új gépek is. A tejívó érdekessége, hogy a tej, kávé, kakaó, vaj és kifli mellett palacsintát is készítenek, valamint a közeli Csemege Áruház tehermentesítése céljából kenyérrészleget is nyit az Élelmiszer Kiskereskedelmi Vállalat.

1971. augusztus 10., kedd

Engedély a buji, tivadari, tyukodi és nagyecsedi beatzenekaroknak

Az Országos Szórakoztatózenei Központ megyei kirendeltségén a múlt hónapban több beategyüttes jelentkezett meghallgatásra. Működési engedélyt kaptak a buji, tivadari, tyukodi és nagyecsedi fiatalok zenekarai, akik az engedély alapján ezután a környező községekben is fellépnek.

1991. augusztus 10., szombat

Nyit a kárpótlási hivatal Nyíregyházán

Hétfőtől kezdi meg működését Nyíregyházán, a megyei önkormányzat épületében az Országos Kárrendezési és Kárpótlási Hivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Regionális Hivatala. Mint a megyei hivatal megbízott vezetője elmondta: a hivatal 1991. augusztus 12-én a megyeháza B épületében, az Egyház utca felőli oldalon kezdi meg működését, de már most a hétvégén is ügyeletet tartanak, mert érkeznek a számítógépek, telexek, telefaxok, amelyek a munka végzéséhez fontosak.

Kérésük, hogy aki teheti, postán küldje el a kárigénylő adatlapot, mert az első napokban biztosan olyan tömeg keresné fel a hivatalt, hogy fogadásuk lehetetlen volna. Egyébként csak és kizárólag adatlapon benyújtott kérelmeket fogadnak el. Ilyen adatlapot a postán lehet beszerezni, s a kárrendezéssel kapcsolatos tudnivalókat pedig maga a törvény, a, végrehajtási utasítás és sok újságban napvilágot látott írások tették közismertté.

A hivatal vezetője türelmet kér és megnyugtatásul azt is elmondta, hogy 90 nap elegendő az érdemi ügyintézésre és a beérkezett kárigények feldolgozására.

2001. augusztus 10., péntek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában