Katasztrófavédelem

2021.08.12. 08:29

Fejre állt az Új Élet utcában

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Tíz hektáros bozótos terület égett foltokban a 4116-os út mellett, Vajánál. A baktalórántházi és a mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Ötszáz négyzetméteren lángolt a száraz aljnövényzet a Nyírderzs és Nyírcsászári közötti út mellett szerdán. A nyírbátori hivatásosok fékezték meg a szabadtéri tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Nyíregyházán az Alsóbadur utcában, kidőlt nagy méretű fa képezett közúti akadályt. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be. A mátészalkai Kraszna utcában tizenöt méteres fenyő borult egy lakóházra, az Újfalussy tagnál pedig egy huszonöt méteres fűz egyik nagy ága lehasadt, lakóház tetőszerkezetére dőlt. A helyi hivatásosok végezték a műszaki mentési munkálatokat dugólétrákkal, motoros láncfűrésszel, nyíregyházi gépezetes tolólétra segítségével, együttműködve az áramszolgáltató szakembereivel.

Lakossági gázcsonknak tolatott egy terepjáró tegnap egy baktalórántházi üres telken. A csonk kitört és szivárgott a gáz. A helyi hivatásosok elszorították a csövet és biztosították a helyszínt a gázszolgáltató kiérkezéséig. Személyi sérülés és lakosságvédelmi intézkedés nem történt. A katasztrófavédelem iparbiztonsági helyszíni szemlét végzett.

Családi ház kéményét bontotta meg a szél Cégénydányádon, a Petőfi Sándor utcában. A fehérgyarmati hivatásosok dugólétrával, kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Lesodródott az útról, árokba, majd kerítésnek csapódott, végül a tetején állt meg egy személygépkocsi a szamosbecsi Új Élet utcában. A csengeri önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a rendőrségi helyszínelést követően kerekeire állították.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában