Busz

2021.08.26. 17:19

Finomhangolások a helyi buszközlekedésben

A buszmenetrend módosult, figyelembe vették az utasok és a nagyfoglalkoztatók igényeit.

Fotó: Dodó Ferenc

Akkor praktikus egy autóbusz-menetrend, amennyiben tükrözi az utasok igényeit. Nyíregyházán a helyi közösségi közlekedésben nyomós érvként jelentkezik a nagyfoglalkoztatói szándék.

Az elmúlt esztendő elején kötött szerződést az önkormányzat a Mobilissimus Kft.-vel, hogy szervezze át a buszközlekedés rendjét. A koronavírus-járványhelyzet miatt országos szinten érzékelhetően kevesebb lett az utasszám, ezért szükségszerű volt a többszöri változtatás. Monitorozták az utasszámokat azért, hogy abból újabb tapasztalatokat szerezzenek. A cél egyértelmű: az utazóközönség elégedett legyen.

– Az augusztus 30-án érvénybe lépő finomhangolás elsődleges célja, hogy az elmúlt időszak jelzéseinek beépítésével könnyebbé és egyszerűbbé tegye a városon belüli közlekedést. Sok menetrendi változás lép életbe, tovább segítve a munkába és iskolába járás feltételeit. A módosított menetrend létrejöttét több hónapos alapos előkészület előzte meg – közölte Pató István, a nyíregyházi önkormányzat városfejlesztési és városüzemeltetési osztályvezetője.

Ekés András, a Mobilissimus Kft. ügyvezetője nyomatékosította:

– A legtöbb vonalon kisebb menetrendi és menetidő-korrekciókra került sor. Mindenképpen érdemes tájékozódni az indulás előtt, nem javasolt megszokásból igénybe venni a buszközlekedést. Bár a módosítások a tavalyinál lényegesen kisebb léptékűek, az utazások előtt tájékozódni kell a már korábban megismert felületeken: a nyiregyhaza.volanbusz.hu weboldalon, a menetrend.app alkalmazás és a Google Maps útvonaltervező segítségével, valamint a friss menetrendkönyvből.

A csütörtöki, városházi sajtótájékoztatón elhangzott: az önkormányzat, a Volánbusz és a tervező, a Mobilissimus célja egységesen az, hogy egy könnyen használható, utasbaráti szolgáltatás álljon rendelkezésre.

Kató József, a Volánbusz Zrt. forgalmi üzemvezetője megerősítette, hogy a megszokott módokon túl a MÁV-állomások pénztáraiban és alkalmazásában is megvásárolhatóak a nyíregyházi jegyek és bérletek.

A pontosabb tervezést és a finomhangolást a jövőben is elősegíti, befolyásolja az utasok véleménye. Ha a menetrendről vagy a közösségi közlekedésről szeretnék megosztani a véleményüket, akkor azt az [email protected] e-mail címre juttathatják el, az észrevételt megvizsgálják és a határidőn belül reagálnak rá.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában