Nyíregyháza

2021.08.25. 09:01

Irtják a szúnyogokat a nyár utolsó napjain

Légi és földi úton is gyérítik Nyíregyházán a vérszívó rovarokat.

KM

Légi szúnyoggyérítés Nyíregyházán

Fotó: KM-archív, Pusztai Sándor

Közel 2500 hektáron, légi úton irtják a szúnyogokat a szabolcsi megyeszékhelyen augusztus 25-én, szerdán és augusztus 26-án, csütörtökön – közölte a NyírVV Nonprofit Kft. A nyíregyházi városüzemeltető a Tréner Kft.-t bízta meg, hogy – az időjárás függvényében és meghatározott területeken – végezze el a szúnyogimágó-­gyérítést.

Emberekre nem veszélyes

A légi irtást a kora esti órákban, naplemente előtt egy órával kezdik, illetve ugyanezeken a napokon 210 hektáron földi védekezésre is számíthatnak a nyíregyházi lakosok. A füstölést melegköd-képző berendezéssel végzik a késő esti órákban. A NyírVV kiemelte: a védekezésre használt szúnyogirtószer emberekre, melegvérűekre ártalmatlan.

Megyénk idén a szerencsésebbek közé tartozott „szúnyogügyben”: az utóbbi időszakban a Duna áradása miatt szúnyoginvázió alakult ki több településen, így az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a héten még Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest és Tolna megyékben is irtanak.

Az igazgatóság közleménye szerint a szúnyoginvázió a legtöbb térségben mostanra visszaszorult, azonban az elmúlt hetekben a nagy hőség, illetve a nemzeti ünnep miatt elmaradt munkákat pótolva ötvenhat településen és öt budapesti kerületben, közel tizenhétezer hektáron lépnek még fel a vérszívók ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában