Iskolakezdés

2021.08.23. 16:43

Készülnek a tanévkezdésre

Összességében több mint 30 millió forintos támogatást nyújtanak.

KM

A megyeszékhely önkormányzata a jogszabályokban rögzített, valamint helyi szinten szabályozott támogatásokat egyaránt nyújt a tanév kezdetekor: összességében több mint 30 millió forintos összeggel segíti a költségvetés az iskolába induló kis- és nagy diákokat – derül ki a nyiregyhaza.hu összeállításából. A nyíregyházi székhelyű általános iskolába beiratkozott, állandó nyíregyházi lakóhellyel rendelkező alsó tagozatos általános iskolai tanulók (1–4. évfolyam) részére az idén is nyújtanak tanszercsomag formájában iskolakezdési támogatást.

Nagy sikernek örvend

Az önkormányzat bérlettámogatást is biztosít a tanulóknak. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek 50, a halmozottan hátrányos helyzetűek pedig 80 százalékos támogatást kapnak. A bérleteket havonta utólag a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán kell leadni. Azt követően az önkormányzat kifizeti a támogatási összeget.

Nyíregyháza Rászoruló Hallgatókért Közalapítványa évek óta egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyújt a felsőfokú tanulmányokat folytató rászoruló hallgatók részére. A klasszikus Bursa Hungarica ösztöndíj (részben állami, részben önkormányzati támogatás) már évek óta nagy sikernek örvend a hallgatók körében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában