Ifjúsági kerékpáros világkupa

2021.08.11. 16:11

Lakossági tájékoztató

Vásárosnamény városa az utóbbi években sokat tett azért, hogy mi legyünk az ország egyik meghatározó kerékpáros túra- és versenyközpontja. Ennek köszönhető, hogy városunk immáron másodszor ad otthont az ifjúsági kerékpáros világkupa küzdelmeinek, viszont először történik meg, hogy rajt- és célállomása leszünk 2021. augusztus 21-én szombaton a One Belt One Road Nations Cup Hungary versenynek.

A nemzetközi mezőny legjobbjai 9 óra 50 perckor vágnak neki a 90 kilométeres penzumnak, a versenyzők a Szabadság-térről indulnak, majd Tákos, Csaroda, Tarpa, Tivadar, Gulács és Jánd érintésével tesznek meg két kört – befutó a Kraszna hídon, eredményhirdetés ugyancsak a Szabadság-téren 12:30 környékén várható!

A verseny idejére a Szabadság téren az új körforgalomtól a SPAR áruházig lezárjuk ezt az útszakaszt, itt lesz felállítva a színpad, innen rajtol el a mezőny és itt lesz a díjátadó is. Amíg a mezőny visszaérkezik Vásárosnaményba, igyekszünk színvonalas színpadi programokkal szórakoztatni a szurkolókat, de velünk marad Borsa Miklós sportriporter, aki közben is tudósít a verseny állásáról. A színpad mellett egészséges ételeket lehet majd megkóstolni!

A nap programja:

• 9:00-9:50 Aláírási ceremónia, csapatok bemutatkozása a színpadon

• 9:50 Rajt

• 10:00 Fellép az Anno Musica

• 11:00 Fellép a Four Bones Qartet

• 11:00 Részhajrá az Atlantika Vizividámpark előtt

• 12:00-12:15 Befutó a Kraszna hídon felállított célterületen

• 12:30 Eredményhirdetés a színpadon

• 13:00 Záró akkordok: Fellép a Debrecen Kürtegyüttes

A pár óráig tartó korlátozások a lakosság és a versenyzők biztonságát szolgálják, ezért köszönjük megértésüket! A lezárt útszakaszokról, parkolási lehetőségekről készítettünk egy térképet.

Augusztus 21-én reggel 9 órától várunk mindenkit a Szabadság térre, töltsék velünk ezt a szombat délelőttöt, szurkoljunk együtt a versenyzőknek mert nem minden nap lehet ilyen élményben részünk!

- Filep Sándor, polgármester -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában