VIDOR Fesztivál

2021.08.16. 10:30

Majka & Curtis, Péterfy Bori, Erik Sumo Band és mások! Itt a program, hatalmasat fog szólni az idei VIDOR!

Majka és Curtis, az Anna and the Barbies, a Péterfy Bori & Love Band, a Bohemian Betyars, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint – mások mellett ők is fellépnek az idei, 20. VIDOR Fesztiválon, melynek programjairól hétfőn délelőtt tartottak sajtótájékoztatót. Elhangzott: a Kossuth téri nagykoncerteket csak azok látogathatják, akik a regisztrációs pontokon karszalagot kapnak – ennek feltétele a védettségi igazolvány.

Fotós: DODO FERENC

– Néhány hónappal ezelőtt még nem tudhattuk, hogy meg lehet-e rendezni a jubileumi, 20. VIDOR Fesztivált, és ha igen, milyen feltételekkel. Így voltunk ezzel egy évvel ezelőtt is, és bár akkor a Kossuth téri nagykoncertek elmaradtak, sikeres volt a programsorozat, rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Alighogy véget ért, a színház vezetése elkezdte szervezni az idei fesztivált, holott egyáltalán nem volt biztos, hogy a járványügyi helyzet lehetővé teszi a megrendezését. A bizonytalanság nem jó sem a szervezőknek, sem a szponzoroknak, ezért is jár külön köszönet Bige Lászlónak, a Bige Holding Csoport elnök-vezérigazgatójának azért, hogy ebben az évben is nagyon komoly összeggel támogatja a VIDOR-t – ezt mondta a kulturális seregszemle hétfői sajtótájékoztatóján Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc. A városvezető hozzátette: ezúttal is nagyon színes lesz a fesztivál.

– A színház vezetésének úgy kellett összeállítania a programokat, hogy azok méltóak legyenek a jubileumhoz, de a járványügyi intézkedésekre is tekintettel kellett lenniük. Ez sikerült, köszönhetően annak, hogy a Bige Holding Csoport mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a város önkormányzata is kiemelten támogatja a 9 napos eseménysorozatot. Ugyan a pandémia megnehezítette a szervezők feladatát, a színvonal nem esett vissza, sőt, az idén is nagyszerű élmények várnak a látogatókra – mondta dr. Kovács Ferenc.

– Nagyon fontos, hogy a VIDOR-t meg lehet rendezni, hiszen a járvány miatt nehéz hónapokon vagyunk túl, így mindenkire ráfér az önfeledt szórakozás, a kikapcsolódás. Lokálpatrióta nyíregyháziként ezért támogatom örömmel ebben az évben is fesztivált, és abban bízom, hogy a városlakók és az ide érkezők jól fogják érezni magukat a 9 nap alatt – így fogalmazott a főszponzor, Bige László.

– Február óta rengetegen feltették nekem a kérdést, hogy lesz-e az idén VIDOR, amióta pedig kiderült, hogy megrendezhetjük, a legtöbben a koncertek iránt érdeklődtek – erről beszélt Kirják Róbert, a kulturális seregszemlét rendező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója. – Az érvényben lévő szabályozás szerint a fesztiválok csak védettségi igazolvánnyal látogathatók, ezért a Kossuth tér egy részét leválasztjuk. Erre a területre csak azok léphetnek be, akiknek karszalagjuk van: ezt a regisztrációs pontokon kérhetik azok, akiknek van védettségi igazolványuk, a fiatalok pedig csak akkor jöhetnek be a fesztiválhelyszínre, ha van velük egy 18 évnél idősebb, karszalaggal bíró kísérő. A belváros két pontján, a Kossuth szobor mellett és a Korona Hotel előtt felállított pontokon lehet karszalagot kérni minden nap 13–21 óra között, és ezzel nem kell megvárni a nyitónapot, hiszen a szervezők már hétfő estétől várják az érdeklődőket. És hogy kik azok, akik miatt érdemes karszalagot igényelni? Fellép mások mellett Majka és Curtis, az Anna and the Barbies, a Péterfy Bori & Love Band, a Bohemian Betyars, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Lakatos Mónika, a Cimbaliband és a Talamba, de nem maradunk külföldi fellépők nélkül: érkezik együttes Argentínából, Burkina Faso-ból, de görög és portugál zenét is hallhatunk.

– Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, a Kossuth téren is lesznek színházi előadások: a közönség az Anconai szerelmesek című zenés darabot és az Omega-slágerekre épülő musicalt, a Gyöngyhajú lány balladáját láthatja – mondta az ügyvezető igazgató és hozzátette: a színházi versenyprogramban ezúttal több szerep jut a vidéki színházaknak – a fővárost az Orlai Produkció és a Játékszín képviseli –, ám ez nem jelenti azt, hogy a nézők kiváló előadások nélkül maradnak. – A Rózsakert Szabadtéri Színpadon a Menopauza és a Nők az idegösszeomlás szélén című nagysikerű előadások mellett Rákász Gergely orgonakoncertjét élvezheti a közönség. A Bencs-villában irodalmi programokra várják az érdeklődőket, és egy új helyszín, a Szindbád is bemutatkozik. Tavaly nagy sikere volt a Timpex Arénában a Kincsem című előadásnak: ezt ismét láthatják a lovas színház szerelmesei, ahogy a Szilaj című musicalt is. A VIDOR Falut újra a Kossuth téren állítják fel, a kisszínpad pedig a VIDOR Kertben kap helyet – ez utóbbi karszalag nélkül is látogatható, ide legfeljebb négyszázan mehetnek be. A fesztivál elképzelhetetlen mutatványosok, zsonglőrök, élő szobrok és bábosok nélkül – természetesen ők ezúttal is részesei lesznek a VIDOR-nak, amit augusztus 27.–szeptember 4. között rendeznek.

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában