Nyíregyháza

2021.08.05. 14:09

Népszerűbbek lettek az egészségügyi szakok

Pótfelvételi eljárásban is be lehet jutni államilag támogatott képzésre az egészségügyi karon.

BM

– Sikeres volt a felvételi eljárás a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán, az előző évhez képest 15 százalékkal több hallgató kezdi meg itt a tanévet szeptemberben. Az idén az egészségügyi karra 366 hallgatót vettünk fel – tájékoztatta lapunkat dr. Sárváry Attila.

– A nappali képzések közül a legnépszerűbbek a mentőtiszt és a védőnő szakok voltak, a levelező képzések közül a szociális munkás szak lett a legkedveltebb – sorolta a kar oktatási dékánhelyettese. Elmondta azt is, hogy a nyíregyházi campus mellett még két helyen, Szolnokon indítják a védőnő és az ápoló képzést levelező tagozaton, valamint Beregszászon is van kihelyezett képzésük. Duális és gyakorlati képzésben pedig folyamatosan bővítik a partnerek körét, jelenleg 12 intézménnyel van együttműködési megállapodásuk.

Várják az új hallgatókat

– Bízunk benne, hogy a pótfelvételi eljárásban tovább emelkedik a hallgatói létszámunk – jegyezte meg dr. Sárváry Attila. Augusztus 8-áig adhatják be a jelentkezésüket azok, akiket vagy nem vettek fel sehová, vagy nem jelentkeztek az általános felvételi eljárás során egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. Az orvos- és egészségtudományi alapképzésekre és néhány társadalomtudományi alapképzésre állami ösztöndíjas helyek is rendelkezésre állnak. Nemcsak ápoló, mentőtiszt, szülésznő, védőnő, egészségügyi szervező és szociális munka alapképzésre, hanem a kiterjesztett hatáskörű mesterképzésre is jelentkezhetnek államilag támogatott képzésre leendő hallgatóink – erősítette meg a dékánhelyettes.

Az idén szeptembertől három angol nyelvű képzést indít az egészségügyi kar, a korábbi egészségügyi szociális munka mesterképzés mellett az ápoló alapképzést, illetve a szociális munka és szociális gazdaság mesterképzést is, 10–12 külföldi hallgatóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában