Ibrány

2021.08.28. 12:42

Olimpiát rendeztek a tanodások

Olimpiai parkká alakult át szombaton az ibrányi városliget, ahol az ország húsz településének tanodásai számos sportágban mérték össze tudásukat, s a teqball-t is kipróbálhatták.

Fotó: Attila Janics

Érkeztek fiatalok többek között Hodászról, Battonyáról, Kántorjánosiból, Tuzsérról és Újfehértóról is, a házigazda az ibrányi Iránytű Tanoda volt, de a szervezésből az Evangélikus Roma Szakkollégium is kivette a részét.

Az „olimpiai” lángot Bódi Jázmin osztotta meg a csapatokkal, és vitte fel a színpadra, ahol a megnyitó ünnepség résztvevői gyülekeztek. Köztük volt Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkár, aki elmondta, a tanodások az ország egyik legnagyobb közösségét alkotják: 6 ezren vannak.

– Büszke vagyok rátok, hiszen bár hideg van és fúj a szél, ti eljöttetek, mert fontos számotokra ez a nap.

Mi éppen ilyen gyerekeket szeretnénk támogatni: olyanokat, akik lelkesen tanulnak, lelkesen sportolnak

– így fogalmazott az államtitkár, aki a Tanoda Olimpiáról azt mondta, hogy amikor először hallott az ötletről, túl nagy feladatnak tartotta, de szerencsére az ibrányiak nem így gondolták, és megvalósították – immár harmadszor.

Dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője saját élményét idézte fel és arról mesélt, amikor labdarúgócsapatukkal közel ötven évvel ezelőtt diákolimpiát nyertek.

– Nagyszerű élmény volt, és nem pusztán a jó eredmény miatt. A versengésnél fontosabb volt, hogy találkozhattunk más csapatokkal, ismerkedhettünk, barátkozhattunk. Nektek is ezt kívánom mára, hiszen nagyon fontos, hogy jó közösséget alkossatok – tette hozzá.

A házigazda város polgármestere, Trencsényi Imre elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek a köznevelés feltételeinek megteremtésére, komplex fejlesztési és felzárkóztató programjuk is van. – A települések jövője az oktatásban rejlik, és ebben a tanodáknak fontos szerepük van, ahogy a tanodás gyerekeknek is, hiszen példát mutatnak a társaiknak – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában