buli

2021.08.31. 07:55

Szüreti mulatság Nyírmadán

Minden korosztály megtalálja a neki tetsző programot.

KM

A szüreti mulatságok hagyománya a múltban gyökerezik. Mióta világ a világ, mindig többet jelentett egyszerű munkánál: ünnep volt, s mai is az, hiszen a gazda végre betakaríthatja munkájának gyümölcsét. Nyírmadán szeptember 4-én, szombaton szüreti napot rendeznek a sportpályán.

A programok 9 órakor főzőversennyel, kirakodóvásárral és egészségügyi szűréssel kezdődnek. A kulturális műsorra sem kell sokáig várni, 10 órától műsort adnak a Patay István Általános Iskola diákjai, a divatbemutató után Kiss Réka és Sárkány Krisztián operettdalokat énekel.

Felvonulás is lesz

Délben kövér gázzal elstartol a motorosok felvonulása, amit László Gábor bemutatója koronáz meg. Csőszfiúk és -lányok, fogatok, hintók, a DOC Demecseri ifjúsági Fúvós­zenekar és mazsorettcsoport közreműködésével 14 órakor indul a szüreti felvonulás.

A szüreti nap hátralevő részében szükség lesz a védettségi igazolványokra, ugyanis délután öttől a zenéé és a táncé lesz a főszerep.

A tombolasorsolás után Vida Jenny alapozza meg az este hangulatát, őt követi a színpadon Karda Beáta.

Szerelemdoktor, Párizs, Tarzan – ismerős dalok, ugye? Az UFO és frontembere, Dr. Love a kilencvenes évek második felében tűnt fel, és rövid idő alatt beírta magát a hazai poptörténelembe. Az együttes 19 órától indítja a nosztalgiavonatot, jól ismert dalaikat új köntösben hallhatja a nyírmadai közönség. Nem­azalány, Rico és Miss Mood fellépése, valamint a tűzijáték után egy helyi zenekar, a Nelson ad koncertet. A napot retró diszkó zárja – DJ Vass Attila diktálja az ütemet.

Borítókép: Az idén sem marad el a felvonulás | Archív fotó: nyirmada.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában