Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.08.30. 17:28

Újabb korosztály tagjai kaphatnak védőoltást

A koronavírus elleni védőoltásokat hétfőtől adják be a kijelölt iskolákban.

KM

Fotós: Sipeki Peter

Megközelítőleg 48 ezer 12 év feletti általános és középiskolás gyermeket, fiatalt regisztráltak előzetesen a szülők a tanévkezdésre szervezett iskolai oltásokra.

A mátészalkai Képes Géza Általános Iskolában Orendi Judit iskolaorvos oltotta be a diákokat a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával. Az oktatási intézményekben augusztus 30-én láttak hozzá az oltásokhoz, kedden folytatják, majd szeptember 2-án és 3-án elégítik ki az oltási igényeket az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával.

Dr. Major György gyermekorvos az előírásokat figyelmesen betartva adta be a védőoltást a nagykállói Korányiban hétfő délután | Fotó: Sipeki Péter

– A nagykállói Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium helyiségében dr. Major György gyermekorvos hétfőn 12 diákot oltott be, összesen 26 tanuló jelentkezett – közölte készségesen dr. Vonza Andrásné, a nagykállói járási hivatal hivatalvezetője.

A gyereket továbbra is könnyedén lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd a regisztráció érvényesítése után időpontot is lehet foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu felületen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában