Nyíregyháza

2021.08.08. 08:58

Veterán autók, finom sörök

A buszszimulátort is kipróbálhatják, akik ellátogatnak a Kállay Gyűjtemény családi napjára.

CsA

Fotó: Sipeki Péter

Az előző évben a pandémia keresztülhúzta a Kállay Gyűjtemény családi napjának terveit, ám az intézmény vezetője, Dohanics László nem vetette el végleg a rendezvény ötletét, csupán a megfelelő alkalomra várt. Nos, úgy tűnik, hogy elérkezett az idő: augusztus 14-én, szombaton egész napos programmal, kiállításokkal, szimulátorokkal, kézműves sörökkel és ízletes street food ételekkel várják a kikapcsolódni vágyókat.

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere az esemény pénteki beharangozó sajtótájékoztatóján elmondta: a mai világban sajnos szüksége van a kultúrának a reklámra, mert a koronavírus-járvány miatt látogatókat veszítettek, akiket szeretnének visszacsábítani. Nyáron szívesebben vagyunk a szabadban, ezért szervezték a családi napot elsősorban a Kállay Gyűjtemény kertjébe.

– Volt már korábban hasonló rendezvényünk, amivel akkor és most is az a célunk, hogy a látogatók megismerjék az intézményünket, állandó és időszaki kiállításainkat, miközben jól szórakoznak együtt – vette át a szót Dohanics László.

A koncertre kell az igazolvány

– Néhány évvel ezelőtt már volt egy különleges matchboxkiállításunk, amit sokan megnéztek és szerettek, most azonban úgy gondoltuk, hogy a veterán autók szerelmeseit szólítjuk meg. Révész Bálint kérésünkre azonnal rendelkezésünkre bocsátotta gyűjteménye gyöngyszemeit, amiket a parkolónkban tekinthetnek majd meg az érdeklődők.

– Jövő hét szombaton bárki kipróbálhat egy személygépkocsi- és egy autóbusz-szimulátort, sőt a mindig népszerű „részeg biciklire” is felülhetnek a vállalkozó szelleműek, akik így megtapasztalhatják, milyen nehéz alkoholtól bódult állapotban kerékpározni. A város önkormányzatának támogatásával hívhattuk meg Tóth Andit és az Abrakazabra zenekart. Reméljük, sokan eljönnek a 20 órakor kezdődő, kilencvenperces élő koncertre. A színpadot a Szindbád területén állítjuk fel úgy, hogy az a gyűjtemény felé nézzen, így bőven lesz helyünk – tette hozzá a Kállay Gyűjtemény vezetője.

Mindketten többször is felhívták a figyelmet arra, hogy a családi napot a hatályos kormányrendelet értelmében két részre kellett bontaniuk. A 10 órási kapunyitástól 18.30-ig szabadon látogatható az intézmény, a koncerten azonban – mivel zenés-táncos rendezvénynek minősül – kizárólag védettségi igazolvány és lakcímkártya felmutatásával vehetnek részt, maximum ötszázan.

– Arra kérünk mindenkit, hogy ennek tudatában vásárolják meg a jegyeket – hangsúlyozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában