Kinek van igaza?

2021.09.25. 13:28

A beteg galamb és az autista kisfiú esete Nyíregyházán – Kioktatta a gyereket az idős férfi

A Nyíregyen Hallottam Facebook-csoportban egy 6 éves autista kisfiút nevelő édesanya osztotta meg a történetét, ami kapott meleget, de némi hideget is.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

A fiam aki egy 6 es fél éves autista kisfiú, nagyon nehézkes a kommunikációja, és nem jó a beszédértése sem! – írta az anyuka. – Ő sokkal jobban tanul látás, érzékelés, memorizálás útján. Ez általában jellemző az autistákra.

Elkezdte érdekelni az állatok világa, ahogyan esznek, mozognak, szaladnak! Sokszor nézi és szalad a galambok után, próbálja őket megérinteni, sokszor pedig csak nézi őket! Ma egy betegebb galambot próbált gyorsabb mozgásra bírni, de mivel nem érti, ha csak magyarázom neki, ezért hagyom, hadd lássa, ez nem olyan mint a többiek. Egy idősebb férfi ezt meglátva odajött és elkezdte mondani, hogy ezt ne csináld ezért meg azért! Csak annyit tudtam mondani, hogy autista, mire egy gyors „nem baj” volt a válasz és folytatta tovább! Aztán a galamb elrepült! Hiába próbáltam én elmondani, hogy szó sincs itt a galamb bántalmazásáról, ez egy tanulási folyamat, amit én biztos vagyok benne, hogy a galamb is tud! Az ő nyomorúságának épp ez lehet az értelme! Lehet és valószínű, hogy hamarosan el is pusztul, de így segített valamiben egy olyan gyereknek, akinek szüksége van rá, hogy lássa! A fiam még a hangyákat is átlépi, annyira nagy benne a tisztelet az élet iránt! Sokat tanulhatunk, ha igazán odafigyelünk egymásra! Ne gondoljunk egyből a rosszra, mert ez nem minden esetben van így! Attól, hogy valaki furán viselkedik, nem biztos, hogy rosszat akar, pláne nem egy gyerek! – fejezte be sorait az anya.

„Köszönöm, hogy megosztod az emberekkel. Empátia tolerancia elfogadás so embernek ezeket a dolgokat tanulni kell. Minden gyerek egy csoda.” – írta egy hozzászóló, de akadt olyan is, aki a galamb védelmére kelt: „Ne haragudj, hogy ezt írom de én is szóltam volna. Szerintem egy gyereknél sem jó ha galambot űz, akár autista, akár nem. Utálom mikor megyek a téren és látom, hogy a gyerekek rohangálnak utánuk, a szülők meg nem szólnak rájuk. A galamb meg biztos nem tudta...”

„Elfogadom a te véleményed is! Én senkit nem akarok meggyőzni a saját igazamról! Szép napot kívánok!” – válaszolta az anyuka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában