Nyíregyháza

2021.09.06. 17:20

A zene sokat segít a betegen

A videópályázat lényege: bemutatni, hogyan gyógyítanak a szociális intézményekben.

KM

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Alzheimer-kór világnapját minden évben szeptember 21-én rendezik meg azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a betegségre. Az idén „A zene erejével a demenciával élőkért!” szlogennel szerveznek programokat, hogy bemutassák a muzsika gyógyító erejét.

Videóval lehet pályázni

– Fel szeretnénk hívni a szociális intézmények figyelmét erre a kezdeményezésre. Kérjük, csatlakozzanak ehhez az egészségügyi mozgalomhoz, mutassák meg, hogyan gyógyítják a demenciában szenvedőket a zene erejével. Készítsenek videót a zeneterápiáról, hiszen ez egy hatásos módja a demenciás betegek állapotának javítására. A betegeket otthon gondozó embereknek látniuk kell, hogyan tudnak akár ők segíteni a demens szeretteiknek – tájékoztatta lapunkat Hadobásné Kiss Hedvig, az Élet Forrása Egyesület elnöke.

– A pályaműveket közönségszavazásra bocsátjuk, és a legtöbb „like”-ot elért videót beküldő intézmény jutalma a Mandala Dalszínház zenei csokra lesz. Az érdeklődők az [email protected] címen jelentkezhetnek, információ kérhető a 06-42/400-540-es számon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában