kitüntetés

2021.09.16. 18:06

Átadták a lovagkeresztet

Ünnepélyes keretek között vehette át a rangos állami kitüntetést a tiszteletbeli osztrák konzul.

Fotó: [email protected] +36305431120

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vette át dr. Barabás László tiszteletbeli osztrák konzul Pintér Istvántól, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tiszteletbeli konzuli ügyekért felelős miniszteri biztosától a nyíregyházi városháza Krúdy-termében csütörtök délután.

Dr. Áder János köztársasági elnök az indoklás szerint „a magyar–osztrák oktatási, kulturális, tudományos és gazdasági kapcsolatok ápolásában vállalt példaértékű szerepe elismeréseként” ítélte oda a rangos díjat.

– Voltaképpen ez egy olyan elismerés, amely visszaigazolja a tevékenységem hatékonyságát. Noha ez személyre szól, kellett hozzá megfelelő családi háttér, munkatársi környezet, folyamatos támogatás – fogalmazott dr. Barabás László, aki 2009 óta az Osztrák Köztársaság tiszteletbeli konzulja. Tavaly a szomszédos országban is kitüntették, a pandémia miatt nyáron adta át dr. Alexander Grubmayr Budapesten az Arany Érdemrend az Osztrák Köztársaság Szolgálatáért kitüntetést, amelyet az Osztrák Köztársaság államfője adományozott a Nyíregyházi Egyetem korábbi tanszékvezető főiskolai docensének.

Ausztriának közel száznyolcvan tiszteletbeli konzulja van szerte a világon, Magyarországon közülük hét található, ketten a Dunától keletre.

– A nagykövetség az eltelt tizenkét esztendő során mindig segítette a munkámat. Nyíregyháza városának is köszönettel tartozok, hiszen a konzuli képviselet zavartalan működéséhez biztosítják a feltételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában